czy na tego fiata kiedys nie mowilo sie ferrari dla ubogich?
Robię swap z 1.6GLE na 1.8VVC. Potrzebuję dawcy części.
A apropo, przy okazji. Jakie macie zdanie nt Poloneza z silnikiem rovera? Mówię o fabrycznej wersji 1.4.
ale gadalismy z kolega wyższej klasy to mowil ze wadliwe byly i ze buda za ciezka do nich byla do tych silnikow rovera.Cos tak mi sie kojarzy.A co ty chcesz z tego poltka wyjąć że chcesz całego kupić? Potrzebujesz kolektory, czujnik temperatury płynu chłodzącego do zegara, zegary, skrzynię biegów, chociaż szczerze mówiąc lepiej by było zrobić płytę redukcyjną i zamontować jakąś normalną mocną skrzynię od innego auta bo ta od poldorovera jest słaba dla silnika 1.4 a do 1.8 będzie jeszcze słabsza. To chyba wszystko z tego co pamiętam, dyfer poloneza też jest słaby i do dupy.Poszukuję poloneza z silnikiem rovera. Może macie jakies informacje. Stan dowolny.
a tak z ciekawości trucki miały inne dyfry w sensie mocniejsze czy to samo co w osobowych??dyfer poloneza też jest słaby i do dupy.
Inne przełożenie z tego co wiema tak z ciekawości trucki miały inne dyfry w sensie mocniejsze czy to samo co w osobowych??
Ja miałem w poltku klapę silnika na sprężynę gazowąTrucki miały 4.1 lub 4.55 w zalznosci czy diesel czy benzyna.
Poldorover miał 4.3 i te mosty właśnie były najgorzej wykonane.
Swapujac na 1.8 most daje sie taki jak w polonezie 1.6 czyli 3.9.