Stan oleju w silniku ok czyli między połową a max
Olej wymieniany wraz z filtrem miesiąc temu
też może być. w ducato miga po odpaleniu jak serwis nie skasowany, tyle że na czerwono.Albo czujnikjakos i oleju.
Czy od ciśnienia oleju nie jest przypadkiem czerwona kontrolka ?Ja bym jeszcze sprawdził cisnienie, bo możesz się rozczarować![]()
po przekreceniu kluczyka pali sie na czerwono czy żółtoInspekcja skasowana oczywiście po wymianie oleju
Czy od ciśnienia oleju nie jest przypadkiem czerwona kontrolka ?
Który to czujnik trzeba wymienić te 2 u góry przy walkach rzrzadu czy gdzieś indziej jest umieszczony?

Taaak, czytałem. Ale, jak już zauważyłeś, nie ma konkretnej odpowiedzi. Dla tego pytam autora czy udało się zidentyfikować na czym konkretnie polega problem tej lampki.
nie ma???Taaak, czytałem. Ale, jak już zauważyłeś, nie ma konkretnej odpowiedzi. Dla tego pytam autora czy udało się zidentyfikować na czym konkretnie polega problem tej lampki.
...czyli pozostaje czujnik poziomu lub kabelki do niego.
Poziom oleju. Czujnik szwankuje.
Albo czujnik jakosci oleju. Sprawdź czy da sie podejrzec w testerze jakosc zuzycie oleju
Ja bym jeszcze sprawdził cisnienie, bo możesz się rozczarować![]()
Dolej pod 3/4 mi w astrze w połowie bagnetu też się świeci.
Podejrzyj w parametrach jakosc oleju.
Czujnik poziomu lub okablowanie
XD. Proszę więcej nie odpisywać na moje wiadomości. Nie ma tutaj konkretnej odpowiedzi od autora w czym tkwił problem. Są tylko kilka propozycji od forumowiczów (czujnik, okablowanie czy ciśnienie).nie ma???