• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pomoc w wycenie/wyborze instalacji do mitsubishi colt 1.3

brzdacuwa

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Potrzebuję pomocy w wyborze instalacji do mitsubishi colta z silnikiem 1.3 .
Chciała bym założyć do niego instalację ale na początku potrzebuję fachowej porady.
Jaką instalację możecie mi zaproponować. Chciała bym zaznaczyć iż nigdy nie interesowały mnie instalację gazowe. Więc prosiła bym o sformułowania jak "krowie na miedzy". Albo jeszcze łatwiej, znam się na biznesie. A nie na mechanice, więc proszę bez zbaczania w stronę techniczną. A raczej odpowiedzi w kontekście opłacalności instalacji. Większa gwarancja, mniejszy pobór lpg, bardziej opłacalne oprzyrządowanie.

Kazardi

Początkujący
Punktów
0
No to radz sobie sama jesli wiesz lepiej , tanie mieso psy jedzą takie jest powiedzenie . Oby zrobili tanio na srubę za 1200 zł szt . Kocham takich klientów a zwłaszcza tanio w niedziele ...

Jam można wszystko robić po taniości? Instalacja w tej cenie się znajdzie ale kto ją założy? A co z wyregulowaniem ?! I to jeszcze auta firmowe proszę Pani, niech pani nie robi siebie nie wiadomo kogo. Za takie pieniądze to może Pani pożegnać się z dobrym mechanikiem. Radzę już pojechać do Poznania tak jak radzą. Przynajmniej widać, że są zaangażowani w twoją sprawę.

Najtańsza to taka od żuka ... Nawet na benzynce nie będziesz musiała odpalać auta :p:p:p:p:p
Brak sterownika LPG , brak wtryskiwaczy LPG , bardzo mało regulacji parownika . Same oszczędności :p:p:p

Hahaha
Racja i potem cały osprzęt do wymiany. Tłumik to się zakopci i go rozsadzi :)
A świece to same będą miały samozapłon.
Hahhaha

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Brc... Dobre instalacje ale malo ludzi ich dobrze robi przynajmniej w moim rejonie jest drogie w naprawach zamiast tego zrobil bym jakies lovato wyszlo by ok 2000zl moze troszke wiecej przynajmniej tu gdzie ja mieszkam

Brc... Dobre instalacje ale malo ludzi ich dobrze robi przynajmniej w moim rejonie jest drogie w naprawach zamiast tego zrobil bym jakies lovato wyszlo by ok 2000zl moze troszke wiecej przynajmniej tu gdzie ja mieszkam

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Co żeńcie się uparli na włoskie , polskie sa dużo lepsze , duzo chlopaki nad tym siedzieli żeby zrobić coraz lepsze algorytmy sterowania

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
z polskimi mialem mniej do czynienia i polecam to z czym mialem styczność wiec nie ma co sie unosic jesli na prawde tak jest jak piszesz a ceny sa porownywalne to nad tym tez mozna sie zastanowic

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Jeszcze jest Landi Renzo Omegas,ale rzeczywiście nasze instalacje tak jak oleje nie są doceniane,a to błąd,Łotysze produkują sterowniki dla Vialle,a wiadomo,że Polakowi nikt nie podskoczy,najważniejsze jest to,by zakład obsługujący daną instalkę był na miejscu.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Strojenie z automatu po OBD nie zawsze dobrze działa , dlatego ze algorytmy korekt są różnie napisane , w moim automat nie zadziała . I tak dobrze ustawiona mapa to reczna , laptop i jazda , czasem parę godzin stracisz na dobre zestrojenie . A potem klient zapyta dlaczego tak drogo ? Jedno maja w głowie jak najtaniej i czemu tak drogo .

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Gdyby miał zakładać teraz gaz,to tylko ciekły wtrysk.Instalację taką można już mieć za 4koła,wtryskiwacze dla Vialle produkuje Siemens,trwałość oraz precyzja działania taka sama jak wtryskiwaczy benzynowych,opracowano nawet pompkę do zbiornika pasującą do wszystkich butli.Można ją stosować nawet do silników z czarnej listy bez żadnej szkody dla gniazd,nie potrzeba częściej regulować zaworów,taka instalacja się nie rozregulowywuje.To jes to.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Wiesz dyskutował bym bo często padają pompy , regulacje zaworów można sporadycznie spotkać w starych silnikach . Jeszcze sie do mokrej nie przekonałem .

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Może rzeczywiście za wcześnie,trzeba poczekać aż to się rozwinie i jeszcze potanieje.Jedno pewne,aut SUZUKI nie ma na żadnej czarnej liście PRINSA wśród silników objętych zagrożeniem wcześniejszego uszkodzenia gniazd zaworowych.Nie wiem jak Suzuki,ale przecież Honda czy Toyota lubią ręczne regulatory,o Subaru nawet nie wspominam.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
ja mam ciekle w espace 3.0 ale jedzilem tym raptem 50km, na razie wyjelem automat i czeka az sie zabiore za jego zrobienie:) troche pompa grała:)

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Nie wiem czemu wlazło mi Suzuki w głowę,Mitsubishi Colt 1.3 jest na liście Prinsa,lista obejmująca silniki z możliwością uszkodzenia głowicy ,silnik z przedziału rocznikowego 2004-08,kod silnika 4A90,problem występuje już po przebiegu 20tyś.km.Czli wniosek z tego,raczej tylko ,,ciekły,,

Do góry Bottom