Porownujac ceny czesci to
Najdrozsze do najtansze
1.Alfa
2Vectra
3Passat
Osiagi od najlepszych do najslabszych
1.Passat
2.Alfa
3.Vectra
Tu dzive zjawisko lepszosci niemieckich koni sie pojawia
Komfort od najlepszego do najnizszego
1.Passat
2.Vestra
3.Alfa
Spalanie od najnizszego
1. Passat/Alfa
2. Vestra
Awaryjnosc wg mojego doswiadczenia od najwiekszej do najmniejszej
1. Alfa
2. Vectra
3. Passat
Jakosc wykonania od najlepszego do najgorszego
1. Passat
2. Alfa
3. Vectra
Podsumowujac moje zdanie jest subiektywne i nieco konformistyczne czyli Passat. Jakosc wykonania, materialy, precyzja, moc i osiagi, ekonomia, ceny czesci i awaryjnosc sa po jego stronie. Potencjal tuningowy ogromny. Ja obecnie jezdze passate 1.9TDI ponad 250km a w wakacje atak na 300-320 bedzie i wytrzymalosc silnika na to pozwala by bylo to auto do jazdy na codzien.
Alfa to innowacyjna stylizacja z wloskim zacieciem, lecz niestety strasznie tandetna jak w zabawkach dla dzieci. Ekonomia ok, ale czesci i awaryjnosc ''rekompensuja'' niska cene zakupu auta, komfort...nie jestem pewien czy tam wogole o komforcie mozna mowic
Vestra, typowe auto dla emeryta taksiarza, materialy tandetne ale ciezkie do zniszczenia, problemy z obsluga, skrzynie biegol czy sprzeglo to wiekszy koszt bo trzeba zciagac sanie, pelno drobnych awarii, stylistyka na czolg niemiecki czyli prosto nie skomplikowanie, ale przy tym zapomnieli dodac elegancji. Ekonomia mizerna bo te silniki kopca po 7/100 w trasie. Trzeszczace drzwi, niewygodna pozycja za kierownica.
Kiepskiej jakosci audio. Ceny czesci na srednim poziomie. Aczkolwiek wersja kombi jest jednym z najwiekszych kombiakow do disiaj!!!
Swoja droga jakosc jest wyznacznikiem ceny zobacz jakie roczniki w danej kwocie mozesz kupic z alfy, fiata, peugeota czy opla a jakie z bmw, vw, audi czy merca

Za jakosc placi sie zawsze wiecej

Stan wyeksploatowania 10 letniego pasata rowniez jest nieco lepszy niz stan 6 letniej alfy czy 5 letniej vectry

Wiec sa trwalsze.