• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

pomocy laguna 2 1.9 Dci 120 KM brak mocy czarny dym przy przyspieszaniu

piotr pika

Początkujący
Punktów
0
Miasto
gdańsk
witam mam problem z moja laguna jest po wymianie silnika kompletnego auto jednak jest slabe nie ma tej mocy co powinno bylo auto pod komputerem zadnych bledow mechannicy rozkladaja rece turbina po regeneracji wtryski proba przelewowa ok pali na strzal

piotr pika

Początkujący
Punktów
0
Miasto
gdańsk
na postoju jak sie przygazowuje tego dymu tak nie widac ale w czasie jazdy to jest w lusterku zauwarzalne szczegolnie przy zmianie biegow i dodaniu gazu czarna chmura

wymieniany na inny ale jezdzilem nim bo auto bylo na niemieckich kwitach i przymnie byl po jezdzie wymontowany z pompa wtryskami

odczucie jest takie jakby nie doladowywalo go od niskich obrotow co by moglo byc przyczyna

jawiraxbmw

SuperMechanior
Punktów
13
Miasto
Zielona Góra
To już niech się wypowiedzą obeznani w temacie diagnozowania usterek, brat miał lagunę , tzn kupił i auto chodziło ładnie , po krótkim czasie wystąpił brak mocy, zmierzył kompresje i była tragedia, przedtem powymieniał pół elementów z silnika i dopiero na końcu zmierzył kompresje, z mojej strony mogę tylko doradzić pomiar kompresji, zanim zacznie się psychoza z wymianą niepotrzebnych części , zmierzyć kompresje, jak będzie okey to już jest dobrze, wtedy można się zabrać za diagnozowanie usterki.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Z opisanych objawów powiedziałbym ze nieszczelność dolotu, dziura ic albo cos. Długo już tak kopci?

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Komp na pokład i jazda testowa. Trzeba sprawdzić wydatek paliwa i powietrza. Jeśli prawidłowe to wtryski leją.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
Podejrzyj parametry przeplywki. Może przy montażu ją uszkodzili albo dawki zaniża. Ale sprawdź jeszcze ten dolot. I turbo.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Raczej zawyża i ster dokłada koksu ;) tak samo jak przy nieszczelności między turbiną a silnikiem.

Do góry Bottom