• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Czujnik cisnienia doladowania laguna 2 1.9 dci

Bolec

SuperMechanior
Punktów
1
Witam wszystkich forumowiczów posaiadam laguna 2 1.9 dci 107 km i ostatnio zapalila mi sie kontrolka swiec zarowych i autu braklo mocy pojechalem do zaufanego mechanika i po podlaczeniu pod komp wyszedl czujnik cisnienia doladowania i kazal mi go przeczyscic ale niedalo to jakiegos wielkiego efektu bo za jakis czas znow mi sie zapalila ta kontrolka i chce kupic drugi uzywany ale na moim czujniku nr sie starl a wiem ze trzeba kupic z takim samym nr ,czy moze ktos wie jaki nr pasuje do tego silnika zeby czujnik dzialal jak powinien ? Mam jeszcze jedno pytanko ostatnio zauwazylem ze zawor sterowania turbina dziwnie brzeczy podpowie mo ktos dlaczego tak sie dzieje ?

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Kup sobie 2 litry benzyny ekstracyjnej, wlej do srodka i zatkaj folia wyloty a potem potrzasaj. Pamietaj ze on ma obieg od prawej do lewej i z powrotem wiec po prostu ustaw go w pionie i przekrecaj. 2-3 minuty wystarczy na to zeby wyplukac z niego olej. Mozesz to powtorzyc jesli masz wiecej benzyny, po oproznieniu zostawiasz do odparowania benzyny. Po takim zabiegu mozna go odtluscic myjka i jakims preperatem ale to juz raczej zbedna czynnosc. pamietaj ze po wylenaiu benzyny musisz odczekac z 10 -15 minut albo wydmuchac go kompresorem zeby silnjik nie zassal oparow bo mozesz sie zdziwic:)

no, ktos mnie uprzedzil:D

Bolec

SuperMechanior
Punktów
1
Mat3ys
dzieki:) jak bedzie niewielka dziura to spróbuje zakleić ale jak wyjdzie większa to będę zmuszony zakupić drugi innego wyjścia nie ma.

No dzięki za pomoc na pewno przeczyszczę chociaż nie powinno być oleju bo od wymiany do wymiany nic mi nie ubywa ale na wszelki wypadek nie zaszkodzi :)

Ostatnia edycja:

Bolec

SuperMechanior
Punktów
1
No wiadomo jak jest troche oleju na chłodnicy to na pewno cos tam bierze :) po tej operacji napisze co sie zmienilo mam nadzieje ze dużo bo jednak tej mocy brakuje . Jeszcze raz dzieki koledzy za pomoc ;)

Bolec

SuperMechanior
Punktów
1
Witam koledzy po wymianie laguna chodzi jak powinna i przestala dymić ;) intercooler kupiłem używany ale jak nowy przeczyscilem go i zamontowalem i wszystko wrocilo do normy a w tamtym starym byla dziura prawie na cala szerokość ic . Zaraz wrzucę fote :)

Witam koledzy po wymianie laguna chodzi jak powinna i przestala dymić ;) intercooler kupiłem używany ale jak nowy przeczyscilem go i zamontowalem i wszystko wrocilo do normy a w tamtym starym byla dziura prawie na cala szerokość ic . Zaraz wrzucę fote :)

WP_20150226_002.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom