Witam poszukuje pomocy.Otóż posiadam Lagune II 1.8 16 V z 2002 r i mam wielki problem. Problem ten polega na tym ,ze od pewnego czasu ( od czerwca) wyskakuje mi tryb awaryjny i samochód przechodzi od obrotów 2000 do 3500, nie reaguje pedał gazu. Podłączyłem kompa i wyskoczyły błędy sporadyczne nastawnik przepustnicy ( ścieszka 1 i 2 ) oraz czujnik ciśnienia w rurze dolotowej. W lipcu było wszystko ok.
Teraz znowu pojawił się ten problem. Kasowałem ten błąd przez odłączenie klemy z akumulatora i dalej jechałem. Czasami było tak że na 12 km stawałem 3 razy. Ale od pewnego czasu nawet zdjęcie klemów nie pomaga. Pomóżcie co to może być? Czytałem że część wymieniła przepustnicę i dalej ten błąd występuje
Teraz znowu pojawił się ten problem. Kasowałem ten błąd przez odłączenie klemy z akumulatora i dalej jechałem. Czasami było tak że na 12 km stawałem 3 razy. Ale od pewnego czasu nawet zdjęcie klemów nie pomaga. Pomóżcie co to może być? Czytałem że część wymieniła przepustnicę i dalej ten błąd występuje