• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pompa paliwa Mondeo 1.6tdci

igltokz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Nie pokazuje w sensie nie masz tej wartości czy masz wartość zero ? Ale się dogadujemy :facepalm::D

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
:D
Podłączam kilka testerów i nic nie pokazuje, lub pisze brak wartości. Jutro podepne jeszcze cdif, bo on mi się wydaje kiedyś pokazywał mi wszystkie parametry w takim aucie

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
224
Miasto
Gdansk
Masz może Launch? Powinien się policzyć i pokazać wszystko

Cdif3 tez powinien

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Mam launcha i nie pokazuje. A jestem pewien, że cdif miał parametry w takim aucie

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Kompresja na wszystkich po 19-20. Nie idzie przyrządu utrzymać. Wtryski poszły do sprawdzenia

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
19-20 to tak trochę słabo. Chyba że pomiar "niefachowo", ale plaka powinien palić.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
AD podaje 18. Nie fachowo, bo mierzyłem przez wtryski z taką uszczelką gumową i ciężko było utrzymać. Na plaku powinien palić, a nie pali:dead: jeśli chodzi o wtryski to końcówki bardzo źle wyglądały

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
I powiem Ci że to jest myśl. Nic zobaczymy co wyjdzie z tych wtrysków i będę się dalej zagłębiał

igltokz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Przecież jak by były krzywki obrócone to sterownik tego nie sprawdzi i by próbował zapalić czyli wysterowywał by zawór na pompie. Według mnie nie masz spełnionego jakiegoś warunku do uruchomienia.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Tzn ja wnioskuje, że wysterowanie zaworu to wina sterownika. Tam gdzie ma sterować masą mam stałe 5v. Więc nie biorę tego w ogóle pod uwagę. Po za tym nawet wysterowujac samemu regulator silnik nawet nie myśli o tym żeby załapać. Wnioskuje, że gdyby było coś nie tak, to nie miałbym nic na tym pinie, a nie 5v którego nie powinno tam być. Mam znajomego, który miał identyczny przypadek z takim fordem i u niego ciśnienie przepchało wtryski i auto ożyło. Też nie palił i był mułowaty, a gość wziął na maszynę dał im ciśnienie i auto jak nowe. Zobaczymy, czekam na info

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Ma, ale plak szedł bezpośrednio w rurę kolektora.

igltokz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Tzn ja wnioskuje, że wysterowanie zaworu to wina sterownika. Tam gdzie ma sterować masą mam stałe 5v. Więc nie biorę tego w ogóle pod uwagę. Po za tym nawet wysterowujac samemu regulator silnik nawet nie myśli o tym żeby załapać. Wnioskuje, że gdyby było coś nie tak, to nie miałbym nic na tym pinie, a nie 5v którego nie powinno tam być. Mam znajomego, który miał identyczny przypadek z takim fordem i u niego ciśnienie przepchało wtryski i auto ożyło. Też nie palił i był mułowaty, a gość wziął na maszynę dał im ciśnienie i auto jak nowe. Zobaczymy, czekam na info
Jeżeli mierzyłeś to zwykłym miernikiem to 5v tyo jakieś 40% wysterowania czyli raczej ok

lukaszesz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
71
Miasto
poznań
ale na plaku wcale nie reaguje ???????????????

kompletnie nic????

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Jeżeli mierzyłeś to zwykłym miernikiem to 5v tyo jakieś 40% wysterowania czyli raczej ok
Mierzyłem to różnymi miernikami. aaa.JPG

Spójrz na schemat. Na brązowym mam stałe 12v ktore idzie też do przepływki, żaluzji chłodnicy itd. wychodzi z bezpiecznika nr 11 w skrzynce. Brak masy więc go nie otwiera. Ten regulator jest na pompie, jak nie dostanie masy to nie otwiera się i paliwo wraca przelewem nawet nie idąc do pompy.

ale na plaku wcale nie reaguje ???????????????

kompletnie nic????

Na ten moment nic, zero reakcji na plaka.

lukaszesz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
71
Miasto
poznań
no to dlaczego szukacie w elektryce ????? skoro mu walisz plaka bezposrednio to powinien dac jakies oznaki zycia . jak na moje cos z mechanika

dostales to po innym warsztacie musisz sprawdzic rozrzad i cykl pracy silnika . mozliwe ze cos przeskoczylo ale jak na moje to mechanika . na plaku musi auto reagowac jesli nie odpala to przynajmniej musi chciec . ktos wczesniej pisal o walkach jesli sa walki rurkowe to mogy sie przestawic

Ostatnia edycja:

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Szukam ogólnie. Sukcesywnie staram się eliminować wszystko po kolei. Rozrząd sprawdzony, kompresja jest. Silnik kręci jak zdrowa jednostka. Szukam własnie w okolicy układu paliwowego, bo on palił, a przestał po próbie przelewowej wtryskiwaczy. Muszę to godzić z innymi robotami więc troche tak z doskoku przy nim robię. Muszę dorwać gdzieś jakieś zdjecie jak to jest rozwiązane, że jest brak kolektora ssącego i z głowicy tak samo wraca do egra. Może tam coś jest

lukaszesz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
71
Miasto
poznań
no to zaslep egr . mialem kiedys tak ze egr byl otwarty i mega dymilo do kolektora ssacego tez auto nie chcialo odpalic za cholere .

Do góry Bottom