romanjeden
Uczestnik
Witam, kolegów auto Porsche Panamera 971 4s 440km. Na wolnych obrotach ma drgania ( wyczuwalne przez moją kobietę to znaczy że sa zauważalne
) wystarczy tylko troszkę musnę gaz i zwiększę obroty o 50-100 i nie ma drgawek tak samo jak przełączę na sport wtedy obroty idą do góry. Sterownik nie wywala żadnych błędów, wypadania zapłonu też nie ma. Świece i cewki podmienione to samo. Poduszki silnika tez wydają się być ok auto ma 50tyś km. Zauważyłem jeszcze gdy jeżdżę po miesicie i zatrzymuje się na światłach to przez chwile (jakies 10sek) nie ma tych drgawek a później zaczynają się. nie ma znaczenia czy jest na P N D lub R drgawki są. Auto ma moc nie puszcza dyma za sobą . Czy mogę liczyć na jakieś podpowiedzi z kolegów strony ....
) wystarczy tylko troszkę musnę gaz i zwiększę obroty o 50-100 i nie ma drgawek tak samo jak przełączę na sport wtedy obroty idą do góry. Sterownik nie wywala żadnych błędów, wypadania zapłonu też nie ma. Świece i cewki podmienione to samo. Poduszki silnika tez wydają się być ok auto ma 50tyś km. Zauważyłem jeszcze gdy jeżdżę po miesicie i zatrzymuje się na światłach to przez chwile (jakies 10sek) nie ma tych drgawek a później zaczynają się. nie ma znaczenia czy jest na P N D lub R drgawki są. Auto ma moc nie puszcza dyma za sobą . Czy mogę liczyć na jakieś podpowiedzi z kolegów strony ....

to nie zmieni faktu ze diagnoza problemu nie musi być o wole droższa bo silnik przecież to blizniacza konstrukcja od audi 3.0 tfsi ze zmienionym dolotem. Ale jak ktoś liczy sobie razy 3 za diagnozę bo na masce znaczek porsche to moim zadniem coś nie tak. Dobra do sedna byłem u ludzi którzy zajmują się Porsche stwierdzili ze wszystko oki , ze może coś z układem wtryskowym (wtryski pompa) sami nie widza … dlatego chciałby się poradzić kto robi grupę Vw moze podobny przypadek miał. Tak oczywiście mogę oddać do serwisu porsche ale tam nie robią tylko wymieniają zaraz pół silnika albo nawet cały i moze trafia co to a moze nie , a do zapłaty będzie drugi taki samochód. Mógłbym oddać do którego z Was jeśli jesteście z mazowieckiego i podejrzewacie lub mieliście coś podobnego… Ale też by było ok jakbyście pomogli mi w diagnozie mam Launch i Piwisa 3 ( wersja tylko diagnostyka)