• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Poszukiwania urządzenia do klimatyzacji

Punktów
0
Miasto
Świdnica
www.pichler.pl
Zastanawiam się nad Ecotechnics ECK 1890 lub BB 8500, do tego zainteresowała mnie Texa- który model najlepszy? (Na czynnik R1234yf)
Co byście wybrali na moim miejscu, chyba że macie jakieś inne ciekawsze wybory. Ten Bosch 661 naprawdę taki świetny? Trochę sceptycznie jestem nastawiony do wszystkich wyrobów Boscha.

Witaj, ja choć osobiście używam Value, to z opinii klientów, statystyk zakupów i relacji, czy opinii znajomych mechaników z branży, polecam TEXA. Mnie sprzedaje się ona najlepiej i miałem ostatnio okazję przyjrzeć się też nieco jej pracy w zaprzyjaźnionym warsztacie i faktycznie jest godna uwagi. Ja jednak pozostaję póki co wierny swojej Value, ale jeśli przyjdzie pora na zmianę, to na pewno padnie na TEXĘ. Pozdrawiam serdecznie !

SUWrzeszów

SuperMechanior
Punktów
28
Miasto
Rzeszów
Pokaż jak wygląda ta twoja value nigdy nie widziałem a mam kilka rzeczy z value

Siwusek130

Nowy
Punktów
0
Panowie odkopie
Czy BB 8500 jest dobrym wyborem?, mysze muec jakas divra odpowiedz. Warto kupić z drugiej ręki czy nowa ?
Pozdrawiam

Kris.79

SuperMechanior
Punktów
186
Miasto
Toruń
Ja pracuję na BB 9000 i Texa 760. Ciężko powiedzieć co jest lepsze, każda z nich ma inne plusy. Osobiście polecam BB. Co do pytania czy warto z drugiej ręki to uważam że jak najbardziej tak. Masz na OLX 2015r. za około 8,5 tyś. kwestia ile ma wypracowane, ale to jest do sprawdzenia. Drugi plus tej BB że bez kosztów możesz ją przezbroić na 1234yf. Kupując nową minus taki że na BB dają jeden rok gwarancji a nie dwa.

Punktów
0
witam wszystkie osoby na forum -czy używa ktoś i może napisać jakąś opinie o urzadzęniu viaken x540 lub o niższych modelach i doświadczeniem z nimi -z góry dziękuje za opinie -zastanawiam się nad zakupem ale jak mówi stare przysłowie o tanim mięsie wole zapytać

Wojtek 86

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Katowice
Witam ponownie pytanie za kolegę wypowie się ktoś o takiej maszynie viaken x540

Punktów
0
Witam
Jestem nowy zatem najpierw się przywitam.
Stoję przed wyborem stacji do klimatyzacji.Ruszam dopiero i mam w głowie kilka:
1.ECK Next nowa za 8tys.
2.Eck 3900-up z przebiegiem 230kg po serwisie.
3.ARERA 2022 WT engineering(https://allegro.pl/oferta/stacja-do-klimatyzacji-automat-arera134a-wloska-12280635285) zestaw z drukarką i pasem grzewczym około 8tys brutto.
Najlepiej około 5-6 tys.Trzeba dokupić troszkę akcesorii,F-gazy ,oleje,ozonator itp.
doradźcie proszę.Serwis w moich okolicach to trójmiasto,bydgoszcz ,nowy dwór maz.
Pozdrawiam

Do góry Bottom