Witam pisze za zapytaniem w moim małym pudełeczku coś dolega z licznikami problem zaczął się niedawno, podczas jazdy licznik zaczął wariować i wskazywał różne wartości miedzy innymi prędkość skakała miedzy 20/180 z początku myślałem że to wina impulsatora więc odłożyłem trochę temat na później. Aczkolwiek po jakimś czasie licznik przestał działać wskazówka paliwa po wjechaniu w zakręty spada do zera pomimo połowy baku. Więc postanowiłem wymienić impulsator, ale po wymianie prędkościomierz nadal nie działa sprawdziłem napięcie na kostce i na czarnym kablu który jest najprawdopodobniej odpowiedzialny za masę, i po sprawdzeniu brązowego jak i niebiesko-białego kabla napięcie się zgadza aczkolwiek na brązowym napięcie jest 11,6-12V a na tym niebiesko-białym 0.6-0.9V po sprawdzeniu czy kable nie są gdzieś przerwane doszedłem do licznika w który jest wpięty ten kabel niebiesko-biały i teraz pytanie czy do licznika ma iść z impulsatora takie niskie napięcie, albo czy ktoś miał podobny problem, bo ja po sprawdzeniu wszystkiego jestem wykończony i nie wiem co może jeszcze dolegać. Z góry pozdrawiam
VW POLO 9N 1.9SDI 2002
VW POLO 9N 1.9SDI 2002
odpocznij sobie...