• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pranie tapicerki samochodowej.

ostry957123

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Kalisz
Witam. Kupiłem ostatnio sobie Karcher se 5.100. Do niego był proszek do prania tapicerki firmy karcher. Prałem welurowe jasne siedzenia w swoim 307 2007r. Muszę powiedzieć że były mocno zabrudzone. Jest dużo lepiej, ale mimo tego, że prałem w wodzie 60*c przy pomocy szczotki to efekt mizerny. Środek słabo się pienił mimo tego że dałem 4x tyle co pisało na pudełku. Polecicie mi jakiś dobry środek do prania tapicerki samochodowej. Może być proszek bądź płyn. Mam jeszcze sharana 99 r do wyprania a środek jest jasny zieleń . Cena nie gra roli. Kupił bym odrazu z 10kg proszku bądź jakąś bankę płynu. Nawet dolałem środka karcher płyn i razem z proszkiem efekt nie wiele lepszy.

ostry957123

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Kalisz
Ja kupiłem odkurzacz sobie do własnych potrzeb. Zamówię ten płyn i zobaczymy. Dam znać. Z góry dziękuje.

ojek

SuperMechanior
Punktów
159
Miasto
Węgrów
Kolego, Karcher jedzie już tylko na fejmie. Polecić Ci mogę za to z czystym sumieniem Tenzi Textil, zajebiście pierze, również odplamia.

tedek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warszawa
sami pierzecie czy oddajecie do myjni? wiem ze sie moze bardziej oplaca ale ile z tym roboty....

ojek

SuperMechanior
Punktów
159
Miasto
Węgrów
Piorę sam głównie z jednego powodu- wtedy wiem,że będzie dobrze wyprane a nie ktoś zrobi byle jak

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Alko-maty

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Warszawa
Nie zawsze jest tak jak piszesz, ja np często korzystam z usług myjni parowej do wnętrz i tapicerek, muszę przyznać ze za tych 150zł naprawdę wszystko jest rewelacyjnie wyczyszczone i też takiego zabiegu nie wykonujesz co tydzień lub dwa.

Punktów
0
Nie zawsze jest tak jak piszesz, ja np często korzystam z usług myjni parowej do wnętrz i tapicerek, muszę przyznać ze za tych 150zł naprawdę wszystko jest rewelacyjnie wyczyszczone i też takiego zabiegu nie wykonujesz co tydzień lub dwa.

Dokładnie, pranie tapicerki wykonujemy najczęściej raz w roku,
a najlepiej korzystać z usług firm, które mają pozytywna opinię lub z polecenia... w tedy mamy pewność wykonania przez nich usługi w 100%.

Mati90

Gaduła
Punktów
7
Miasto
Warszawa
Ja się zastanawiam czy prać sam czy skorzystać z usług jakiejś firmy w tym roku ale chyba wybiorę tą drugą opcję

Citrofan

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Ostrow wlkp
Płyn do prania ma się nie pienić bo zabił byś odkurzacz. Żeby efekt był lepszy wypłucz na koniec wodą z octem w stosunku 1:10.

ojek

SuperMechanior
Punktów
159
Miasto
Węgrów
Są dedykowane środki do płukania, np. Formula 90 od Chemspec. Nie warto kombinować z octem- niektóre tkaniny potrafi odbarwić.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Piorą szybko, na dużych powierzchniach w miarę ok ale w zakamarkach ani nie doprane ani nie domyte auto. U mnie na warsztacie jak zobaczył, że ma fotele do prania wyjęte to już marudził, że będzie się bujać i będzie nie wygodnie...ostatecznie nie było i tak fajerwerków.

P.S. podsufitkę umył całą ale słoneczników już nie dopieścił....

PRO86x

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Płock
wwaonline.pl
Dokładnie nie ma co kombinować z octem.. Do prania tapicerki samochodowej polecam środki Chemspec-a.

Do góry Bottom