• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Prawojzdy kategoria A

Damian2591

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
helpik24.pl
Witam,

Zwracam się z dość nietypowym pytaniem jestem osobą niepełnosprawną posiadam orzeczenie o umiarkowanym stopniu nie pełnosprawności. Na co dzień jeżdżę samochodem z automatyczną skrzynią biegów, ale jeśli chodzi o zdawanie egzaminu i naukę jazdy to zdawałem normalnie na manualnej skrzyni biegów.
Moje pytanie brzmi czy mogę robić prawo jazdy na kategorie A czy to że mam orzeczenie mnie dyskwalifikuje już na starcie ??

Pozdrawiam

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Wszystko zależy od tego dlaczego masz te orzeczenie

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
ale czy przeszkadza w codziennym użytkowaniu? Wszystko tak naprawdę zależy od lekarza

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Z tym nie wiem jak jest, najlepiej zapytaj lekarza

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Ganialem w motocrossie. W ciagu paru lat wybite zeby. Skrecenie karku bez uszkodzenia rdzenia. Popekane dyski s1 l4. Utrata przytomnosci x4. Polamane nogi obojczyki, palce. Ja na dwa kolka nie wsiadam. Daze do tego, ze na 2 kolkach chroni Cie tylko twoja szybka reakcja i sprawnosc fizyczna. W razie draki jak najszybciej oddziel8c sie id maszyny. Mam kat a ale już nie wsiadam

voodo

SuperMechanior
Punktów
201
Sam fakt posiadania stopnia niepełnosprawności nie skreśla Ciebie od zrobienia kat A.
Lekarz sam zdecyduje czy owa niepełnosprawność wyklucza Ciebie z podniesienia Twoich kwalifikacji.

Do góry Bottom