• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z ABS

Mastejasyn

Początkujący
Punktów
0
Witam mam prawie byłem. Passatem B5 1.6 B .
Mianowcie klient sam próbował naprawiać cylinderki przednie, zapowietrzyl układ strasznie. VCDS nie ruszy pompy ABS-u, nie mam pompki próżniowej ,macie jakiś pomysł jak to ruszyć ? Pytanie jeszcze,czy jest możliwość ruszenia pompy mechanicznie ,poprzez wtyk do sterownika ? Kostka 31pin (BOSCH 5.3

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
cylinderki przednie,
kot.jpg szto eta ???:eek::D

VCDS nie ruszy pompy ABS-u,
A to ci cholira jaki... a mówili kup vcds-a będzie fajnie, zrobisz wszystko...:p:D

nie mam pompki próżniowej
Jak nie masz, jak masz... zakładasz kawałek wężyka na odpowietrznik, odkręcasz i ssiesz z całej siły...:p:D tylko uważaj żebyś się nie ochlał za bardzo dota, bo będziesz srał dalej niż widział...:D

klient sam próbował naprawiać
Taa... a ten klient to przypadkiem nie ty ?:D

Mastejasyn

Początkujący
Punktów
0
Wyświetl załącznik 43528 szto eta ???:eek::D

A to ci cholira jaki... a mówili kup vcds-a będzie fajnie, zrobisz wszystko...:p:D

Jak nie masz, jak masz... zakładasz kawałek wężyka na odpowietrznik, odkręcasz i ssiesz z całej siły...:p:D tylko uważaj żebyś się nie ochlał za bardzo dota, bo będziesz srał dalej niż widział...:D

Taa... a ten klient to przypadkiem nie ty ?:D
Niestety nie, oczywiście rozebrałem po nim jeszcze raz żeby zobaczyć bo przyjechał do mnie bez hamulcy ratował się ręcznym ☺️

Rys00

Boss regionalny
Punktów
103
Rurka na odpowietrznik , drugi koniec do zbiorniczka i pompowanie

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1654
nie mam pompki próżniowej

nie masz strzykawki i kawałka wężyka? jak nie to pędź do apteki są całodobowe :)
poszukaj takiej przynajmniej 50cm³. największe z "normalnych strzykawek" to są chyba 150 do karmienia i chyba cewników.

ja w tym tygodniu tak odpowietrzyłem awaryjnie sprzęgło w oplu na parkingu ;)

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
638
Miasto
Okolice Krakowa
Sposób "na strzykawkę" akurat na sprzęgła to jest najlepszy sposób a nie "awaryjny" ;)

Do góry Bottom