gtszudi
Zweryfikowany Mechanik
Wbij mu 7 bieg, zmierz ile cofnely sie widelki i tyle samo cofnij tloczek w mechatronice.
Witam, mam dokładnie ten sam problem. Jak rozwiązałeś problem z suwakiem ? U mnie zaczęło się od pb17f, więc zamówiłem kinergo. Miało byc szybko i pięknie zrobione na aucie....śruba się zapiekla i urwała, po czym próbowałem zrobić nowy gwint ale ułamał się kawałek łapy skrzyni. Skończyło się na tym że ją wyjąłem i zawiozłem do spawania. 5 dni składania , zrobiłem mechatronike wdg instrukcji- oleje zalane nowe...odpalam ...auto jedzie tylko na 2 i tryb awaryjny. Potem przestało jechać w ogóle do przodu, tylko wsteczny, za to błędu brak. Gdzieś wyczytałem aby jechać trochę na R i wstawić jej ostro na wstecznym i faktycznie pomogło... skrzynia ruszyła i auto zaczęło jechać też do przodu. Niestety mą przeogromną radość przerwało kiedy usłyszałem jakieś rzężenie przy załączeniu 5go biegu...od razu błąd i wróciłem do garażu. P073a. Czy mam rozumieć że źle złożyłem mecha i nie trafiłem w te wybieraki ?witam panowie dzieki za podpowiedzi problem rozwiazany problem z suwakiem 5 biegu
Mam filmik z jazdy ale nie mam jak tu załączyć...bardzo zaniepokoił mnie ten dźwięk na końcu...nie wiem czy skrzynia się nie rozleciałaWitam, mam dokładnie ten sam problem. Jak rozwiązałeś problem z suwakiem ? U mnie zaczęło się od pb17f, więc zamówiłem kinergo. Miało byc szybko i pięknie zrobione na aucie....śruba się zapiekla i urwała, po czym próbowałem zrobić nowy gwint ale ułamał się kawałek łapy skrzyni. Skończyło się na tym że ją wyjąłem i zawiozłem do spawania. 5 dni składania , zrobiłem mechatronike wdg instrukcji- oleje zalane nowe...odpalam ...auto jedzie tylko na 2 i tryb awaryjny. Potem przestało jechać w ogóle do przodu, tylko wsteczny, za to błędu brak. Gdzieś wyczytałem aby jechać trochę na R i wstawić jej ostro na wstecznym i faktycznie pomogło... skrzynia ruszyła i auto zaczęło jechać też do przodu. Niestety mą przeogromną radość przerwało kiedy usłyszałem jakieś rzężenie przy załączeniu 5go biegu...od razu błąd i wróciłem do garażu. P073a. Czy mam rozumieć że źle złożyłem mecha i nie trafiłem w te wybieraki ?
proszę o pomocCześć. Nie zakładam nowego tematu bo problem dokładnie mam ten sam. Wywala błąd piątego biegu i nie przechodzi adaptacji. Tyle, że autem da się jechać . Ruszam normalnie, dochodzi do 5. Biegu ciągle jedzie normalnie właśnie na piątce, w momencie gdy wrzuca 6. Bieg po ok 2 sekundach od razu check i błąd P073A -' piąty bieg nie daje się włączyć ". Jak bym nie trafił widełkami i był ciągle wrzucony piąty bieg to chyba by auto nie jechało ? Dobrze rozumiem ?Dobija bo 5tki nie moze cofnac.
I jeszcze takiWitam właśnie wczoraj wymieniałem cały sterownik po regeneracji.I wyskakuje taki błąd.
Czyli wszystkie dźwigienki na środek i każdy tłoczek na 2.5cm ma być wysunietyNajwcześniej nie było tego błędu to pewnie nie trafiłeś dzwigienkami. Poza ustawienie tłoczków na 25 cm trzeba wszyskie w skrzyni na luz ustawić tak na wszelki wypadek pisze
Jeszcze wyskoczyło mi takie coś z hamulcem ale ja takiego hamulca nie mam.Błąd zrobiłem w jednostkach. 25 mm ale to nie ma nic wspólnego z twoim błędem magistrali. To jakby nie zrobione kodowanie czy coś