• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z gazem Audi A6 C5 1.8

Lenka5417

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Deblin
Witam. Potrzebuje pomocy! A mianowicie mam problem z gazem.Zima jechałam w plener,nic by nie wskazywało na to że coś się popsuje,bo wszystko super funkcjonowało,do momentu kiedy zajechałam zatankować. Gdy już zatankowałam i chciałam ruszyć dalej okazało się że nie działa gaz i tu naprawdę szok bo wszystko działało jak trzeba.I teraz tak ...W momencie kiedy chce przelaczyc z Benz na gaz łapie mi go na chwilę ,po czym jakby momentalnie go odcięło,i zaczyna wołać kontrolka. Auto ,,nie gaśnie,,nie szarpie,nie wydaje dziwnych dźwięków,poprostu jakby tego gazu nie było. Jaka może być przyczyna tej usterki? Proszę o jakąś poradę i ukierunkowanie mnie jakoś w tej sprawie . Pozdrawiam

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1545
forumowa szklana kula niestety potłukła się kilka tygodni temu, więc ciężko coś wywróżyć na odległość.

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Witam. Potrzebuje pomocy! A mianowicie mam problem z gazem.Zima jechałam w plener,nic by nie wskazywało na to że coś się popsuje,bo wszystko super funkcjonowało,do momentu kiedy zajechałam zatankować. Gdy już zatankowałam i chciałam ruszyć dalej okazało się że nie działa gaz i tu naprawdę szok bo wszystko działało jak trzeba.I teraz tak ...W momencie kiedy chce przelaczyc z Benz na gaz łapie mi go na chwilę ,po czym jakby momentalnie go odcięło,i zaczyna wołać kontrolka. Auto ,,nie gaśnie,,nie szarpie,nie wydaje dziwnych dźwięków,poprostu jakby tego gazu nie było. Jaka może być przyczyna tej usterki? Proszę o jakąś poradę i ukierunkowanie mnie jakoś w tej sprawie . Pozdrawiam
Najprostsze ukierunkowanie jakie może tutaj paść, to zaprowadzenie auta do specjalisty np gazownika samochodowego, tutaj jakiekolwiek nakierowanie ciebie nic nie zmieni, różdżką się nie machnie i nie naprawi jak będzie wiadomo co to może być, diagnostyka u gazownika i sprawdzenie instalacji.

Lenka5417

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Deblin
Najprostsze ukierunkowanie jakie może tutaj paść, to zaprowadzenie auta do specjalisty np gazownika samochodowego, tutaj jakiekolwiek nakierowanie ciebie nic nie zmieni, różdżką się nie machnie i nie naprawi jak będzie wiadomo co to może być, diagnostyka u gazownika i sprawdzenie instalacji.
Automatyczne połączenie postów:

Tyle to ja wiem...

Arni i ty myślisz, ze ona to ogarnie? :D
tak dwa razy "i " wcisnąłem tak parownik, miało być " Parownik i zawór"
Pewnie że ogarnieprzecież trzeba byłoby być tobą żeby tego nie ogarnąć

forumowa szklana kula niestety potłukła się kilka tygodni temu, więc ciężko coś wywróżyć na odległość.
Niesamowite. Żeś kuźwa zabłysnął

Ostatnia edycja:

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Oj Panowie ...gdzie wasza kultura wobec Pani ..gdzie ci prawdziwi dżentelmeni..pokażmy się z tej najlepszej strony męskie szarmanctwo.:D

Lenka słoneczko..sprawdź czy jest połączenie masy od instalacji gazowej do masy akumulatora ..u mnie we volvie ukręcił się tak przewód przy oczku w koszulce jakim cudem niewiem ...dalem nowe oczko zarobiłem zacynowałem przewód i to rozwiązało problem...może też jakieś podciśnienienie wężyk spadł itp.roznie może być...
Lenka jak ty tego nie zrobisz to rozchyl trochę dekolt i napisane jakiś gach ci to ogarnie ...a by najmniej spojrzy w te cuda co się tam dzieją

Pozdrawiamy Lenkę:*

Alpari

SuperMechanior
Punktów
149
Miasto
Dąbrowa Górnicza
alpari.auto.pl
Lenka jak ty tego nie zrobisz to rozchyl trochę dekolt i napisane jakiś gach ci to ogarnie ...a by najmniej spojrzy w te cuda co się tam dzieją
Ten dekolt to po uruchomieniu LPG. Jak ten gach zacznie grzebać w instalacji patrząc w ten dekolt to dopiero cuda się zaczną dziać.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Szkoda że Lenka już z nami nie konwersuje bo ewidentnie dziewczyna wymagała "dopieszczenia " jej instalacji gazowej to wszystko:):D

Alpari

SuperMechanior
Punktów
149
Miasto
Dąbrowa Górnicza
alpari.auto.pl
Przecież ma mapsensor zamontowany na listwie
Myślę, że ta wskazówka jest dla niej tak samo jasna jak dla Ciebie opowiadanie o makijażu, fluidach, podkładach i innych cudach. Przynajmniej mi to przypomina lakiernika bełkoczącego szyfrem. Chociaż mogę się mylić bo tęczowych przybywa

Do góry Bottom