• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z Hamulcami Insygnia

cugus1

Początkujący
Punktów
0
Miasto
polska
Witam mam problem z Hamulcami . Wszystkie 4 Tarcze byly przetaczane bo miały bicie .

I jest problem ponieważ gdy jadę ok 80 100 km i zacznę hamować to trzeba mocno wcisnąć hamulec żeby hamował dobrze ale juz Załącza sie ABS .

Jeździłem Berlingo i Audi A4 to hamulec delikatnie nacisnę i hamuje a tu trzeba sporo wcisnac

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Jak miały bicie to materiał do bani , wymiana tarcz

cugus1

Początkujący
Punktów
0
Miasto
polska
Nie po prostu trzba nisko i mocno wcisnąć pedał żeby hamowali . Ale juz ABS załącza sie

cugus1

Początkujący
Punktów
0
Miasto
polska
No i nie wiem co szukać . Tarcze wszytki toczone klocki nowe poczyszczone piasty itp

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
A jak tloczki wciskales to bez dokręcania odpowietrznikow i cały ten syf wciskales spowrotem do układu?

cugus1

Początkujący
Punktów
0
Miasto
polska
Tłuczków nie wciskałem tylko tarcze wyciaglem nic przy zaciskach nie robiłem

cugus1

Początkujący
Punktów
0
Miasto
polska
ja klocków nie wymieniałem juz kopiłem auto z wymiennymi . Bo widać ze świeże klocki sa

AUTOSOLT

Nowy
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
www.facebook.com
Czytając Twój opis wnioskuje ze zdjąłeś zaciski; odkręciłeś jarzma mocowania klocków wraz z klockami; zdjąłeś tarcze dałeś przeszlifować i zrobiłeś odwrotna kolejność,. Moje pytanie czy zdemontowałeś klocki z uchwytów i przeczyściłeś prowadnice klocków oraz czy regenerowałeś wyczyściłeś prowadnice zacisków , BO TO SA HAMULCE

cugus1

Początkujący
Punktów
0
Miasto
polska
Prowadnice chodził płynie 1 tylko stal to przesmarowałem . Blaszki i miejsca na klocki przeczyściłem wszytko

Do góry Bottom