krispar
Zweryfikowany Mechanik
Jak to ucieka w wydech!!!!? A przeglądy techniczne!!!!!!?
Proszę podać adres to wyślę odpowiednie służby.
Proszę podać adres to wyślę odpowiednie służby.
no, ciekawe czy wyjedziesz tym autem z podnośnika...ja zaciskam i jadę, czekam na graty i robię już drugie auto. Metoda tylko sprawdza się jak nie masz ciśnienia albo kilka podnośników.Wiecie co, w zależności od sytuacji też czasem zaciskam przewody elastyczne ale nie takie wzmacniane w środku. Tak jak pisali w poprzednich postach - myśleć, a jest banalnie prosty sposób i nieszkodliwy dla żadnych przewodów, wystarczy wcisnąć pedał hamulca i pozostawić go wciśnięty wtedy możemy demontować zaciski, przewody czy co potrzebujemy wymienić. Wciśniętym pedałem zamykamy możliwość dostania się płynu ze zbiornika do pompy - robimy podciśnienie. Proste a skuteczne.

38mm ale zakładam się że stoi ręczny....odkręcić cięgno z zacisku nakrętka 13 wyjąć albo wyszarpać uszczelniacz i zobaczysz sproszkowane aluminium...wydmuchać, oderdzewiacz, założyć cięgno bez uszczelniacza i morsem rozruszać, chyba że będziesz wypinał segera i wyciągał śrubę.Mam golfa 5 1.9tdi 2004r i chcę naprawić niedziałające hamulce w tyle bo się zapieklo. Na tylnich zaciskach pisze trw to jaki mam zamówić zestaw naprawczy gumek ,mam wybrać średnicę 38 czy 41 mm tłoczka?
Można tylko po co.Czy można smarować wazeliną techniczną prowadnice w zaciskach?
Jak poco jak się tam zapieka u rdzewieje
Poco to się nogi nocoJak poco jak się tam zapieka u rdzewieje