• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z kierownicą Clio 1.2

dominika19

Nowy
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Witam, dopiero od niedawna ucze się jeździć i zależy mi żeby w moim aucie (Renault Clio 1.2 1995) wszystko było sprawne.. Wczoraj zaobserwowałam dziwną rzecz której nie umiem fachowo wytłumaczyć wiec proszę wybaczcie moje sformułowania :D Otóż kierownica która wcześniej stawiała naturalny opór przy skrecie zaczela chodzic stanowczo zbyt "lekko?", nie chce tez odbijać po skręcie trzeba jej "pomóc". Naprawdę źle mi się teraz jeździ a każdy gdy o tym mowie patrzy na mnie jak na idiotke.. Dodam ze sprzedawca auta mówił mi ze prawy bodajże sworzeń pasowałoby wymienic (nie wiem czy to ma jakies znaczenie w związku z moim problemem). Na samochodach nie znam się kompletnie, nie wiem czy zamieszczam post w odpowiedniej kategorii, dlatego jeśli ktoś wie w czym jest problem to proszę o wytłumaczenie na tzw. chłopski rozum żebym ogarnęła

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Chyba to jedyne rozwiązanie bo jakaś usterka w układzie kierowniczym może spowodować jakiś wypadek ( czego oczywiscie nie życzę ) Proponuje nie jeździć ale pojechac do mechanika i dobrze że kolezanka zauwazyła coś

Do góry Bottom