• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z Mocą silnika - kody błędów. BMW E87 118D 143km

PejotN

Początkujący
Punktów
0
Siema,

pisze do Was bo może ktoś miał podobny przypadek, warsztat już rozkłada ręce i nie wie do czego podejść, dokładniej mówiąc od 2 miesięcy mam problem z mocą w BMW, zapala się kontrolka od Checka zapełniona w pół i odcina mi moc, zauważyłem, że najczęściej się to dzieje z rana jak samochód jest zimny po 20min jazdy najczęściej kontrolka znika i moc wraca.

Po kodach błędów powiedziano Mi, że DPF zawalony i prawdopodobnie EGR walnięty więc DPF wyczyszczony chemicznie a EGR wymieniony na nowy, problem cały czas ten sam nic się nie zmienia.

Wrzucam logi błędów może ktoś pomoże, egr dalej pokazuje i DPF również, błędy były kasowane.

EDIT : z tego co wiem to DPF trzeba zaprogramować więc ten DPF sprawa rozwiązana.

Załączniki

• kody błędów BMW.jpeg
    kody błędów BMW.jpeg
    100,5 KB · Wyświetleń: 14

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
628
Miasto
Okolice Krakowa
DPF trzeba przypisać wymianę i jego błąd zniknie. Musisz przeglądnąć cały system EGR i sprawdzić szczelność dolotu.

bss2

SuperMechanior
Punktów
27
Miasto
polska
Trzeba szukać przyczyny nie skutku zapchany dpf jest skutkiem choćby niesprawnych świec żarowych lub sterownika tych świec
Ogólnie jest sporo do sprawdzenia w tym aucie ale jak robisz sam to rób twoja sprawa

PejotN

Początkujący
Punktów
0
Trzeba szukać przyczyny nie skutku zapchany dpf jest skutkiem choćby niesprawnych świec żarowych lub sterownika tych świec
Ogólnie jest sporo do sprawdzenia w tym aucie ale jak robisz sam to rób twoja sprawa
Nie chcę robić tego sam, szukam po prostu jakiegoś punktu zaczepienia bo już 3 mechanik rozkłada ręce. Dodam, że wciskając pedał na 1 biegu i trzymając go równo wciśnietęgo to auto tj szarpie, obroty nie są równe.
Automatyczne połączenie postów:

Dodam tutaj, że z początku jak wyrzucał mi ten błąd i nie miałem mocy to odpinałem kostkę ta co jest na zaworze EGR, wyskakiwał Check silnika ale moc była cały czas i tamten błąd się nie pojawiał.

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
628
Miasto
Okolice Krakowa
Już Ci napisałem. Wszystkie posty czytasz czy czekasz aż Ci ktoś palcem pokaże gdzie masz zajrzeć?

Do góry Bottom