• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z odpalaniem

Rybek

Początkujący
Punktów
0
Posiadam forda fusion 1.6 z 2006r.Rano próbuję odpalić go a on nie kręci.po kilku próbach odpuszczam.po jakimś czasie odpala normalnie. Juz kilka razy tak miałam.znajomy warsztat podpjął pod kompa i nic nie wyskakuje. sprawdzali czujnik położenia wałka rozrządu,wyczyścili przepustnicę.odpalali go wielokrotnie i zawsze elegancko odpala.powiedziano mi żeby odpalać nie dodając gazu bo podobno ten silnik tego nie lubi i zalewa się. Czy to może być prawda?Jestem kobietą więc dużej wiedzy mechanicznej nie posiadam.

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
Moment Rybek, piszesz, ze nie kręci rozrusznik a później, ze odpala. Wskazywało by to na problem jest z rozrusznikiem/stacyjką. Czy jak już kręci, to odpala auto normalnie, czy trzeba długo kręcić ? Bo coś tu kręcisz :D

Rybek

Początkujący
Punktów
0
Nie kręci.po chwili próbuję i to samo.za pół godziny normalnie pali bez problemu.za kilka dni to samo znowu .Mąż też czasem nim jeździ i nie ma tego problemu.śmieje się że może ja nie umiem odpalać.

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
haha być może :)
ale teraz tak na poważnie, to problem może leżeć w stacyjce/rozruszniku ewentualnie jakaś masa nie łączy. Proponował bym się udać do jakiego ogarniętego mechanika w okolicy. Ci wcześniej zaczeli naprawę od dupy strony.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom