• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z odpaleniem problem z karta

TomaszPom

Nowy
Punktów
0
Miasto
Wągrowiec
witam
Zauważyłem ze mam problem z karta posiadam Renault megane 2 1.6 - normalnie mogę otworzyć drzwi karta jednak jak ja włożę i wcisnę START to nawet nie kręci nic - wyskakuje tylko niemiecki komunikat KARTĘ i coś na L nie zdążyłem spisać.
Wymieniłem baterie i zadziałało jednak problem się powtórzył po dwóch tygodniach od wymiany baterii - i znowu nie chciał odpalić. Wymieniłem znowu baterie. Po trzecim wduszeniu karty odpalił.
Do tego zawsze przy włączeniu auta odpalalo mi ske oryginalne radio - teraz nie odpala nie idzie go nawet włączyć „ręcznie” mimo ze przycisk włączenia radia się swieci. Nie gaśnie również po wyłączeniu auta wyświetlacz ten który pokazuje temperaturę i godzinę. Cały czas swieci. Także o co chodzi? HELP

sylwekdm

SuperMechanior
Punktów
263
Miasto
Dolnośląskie
Robiłem tam wysyłkowo dwa liczniki, automatyczny hamulec ręczny i kilka kart - nigdy żadnych problemów. Gdybym miał tam 50 km a nie 350 km pewnie bym robił osobiście.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Ja mam 2,5 km :D ogólnie w pewnym stopniu współpracujemy. Oni elektronika ja mechanika + drobne usterki elektryczne (czujniki itp)

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
564
Miasto
Podkarpacie
Uszkodzona masz antenę w karcie (styki lub cewka) stały problem , nie polecam próbować naprawiać kartę jak nie masz doświadczenia bo przy otwieraniu możesz ja uszkodzić jeszcze bardziej - naprawiłem ich dziesiątki a może i setki .

Do góry Bottom