• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z odpaleniem opel Zafira 1.9cdti

Punktów
0
Witam.Mam problem z opel Zafira b 1.9cdti 120km. Autem pojechałem do pracy,później już nie chciał odpalić ,pchnolem go odpalił przejechał 15km normalnie później zaczął słabnąć i zgasł. wymieniłem wtryski(stare po sprawdzeniu na maszynie okazało się że nie podają paliwa)wymieniłem na używane i dalej nie chce odpalic.pompa w zbiorniku paliwo podaje,,komputer nie wyświetla żadnych błędów,patrząc na parametry rozruchu obroty z walka pokazuje 150,ciśnienie na szynie przy kręceniu 28Mpa 30Mpa lecz gdy przestaje kręcić nie utrzymuje tego ciśnienia lecz spada,gdzie szukać przyczyny że to ciśnienie ucieka.zawor na pompie sprawdzony i działa , czujnik wału sprawdzony pokazuje rezystancję 900om ,Czy możliwe że przestawił się na rozrzadzie i dla tego nie odpala?przy próbie odpalenia wydobywa się dym z wydechu.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
572
Możecie wierzyć, albo nie...ale nawet nie co piąte, a co trzecie auto które widzę i kopci, to Opel.

Ursusraketa

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
138
No ale te nie kopci tylko nie odpala
Automatyczne połączenie postów:

To że ma rezystancję to nie znaczy że działa

heniek1000

SuperMechanior
Porady