• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z otwarciem tylnych drzwi od wewnątrz astra G

Adrian-1995

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Chorzów
Witam,
Mam problem z otwarciem lewych tylnych drzwi od środka (nie jest to blokoda na dzieci) klamka jest luźna. Co to może być? I dodatkowo nie działa mi centralny w obu tylnych drzwiach w innych działa czy to będą siłowniki? Jaki może być koszt naprawy tego? Samochód to Opel astra G 1998r 1,7TD
Pozdrawiam

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Skoro klamka luzna moglo tylko cieglo spasc, rozebrac i zobaczyc.
Z silownikami - tu roznie moze byc, pomierzyc czy dochodzi napiecie, mogly wtyczki zasniedziec i to nie na samych silownikach ale wczesniej, z lewej strony pod wykladzina masz wielopinowa wtyczke i tam moglo zasniedziec, kabel po drodze sie przetarl - trzeba sprawdzac a koszt to czas na poczatek tego co bedzie sprawdzal.

Odbiegajac od tematu, stracilem oswietlenie tylnej tablicy, raz swiecila lewa lub prawa zarowka, sprawdzilem bezpiecznik OK, wymienilem zarowki na wszelki wypadek i nie mam oswietlenia - co jest a przyczyna prozaiczna - zasniedzial bezpiecznik, wyjecie i wlozenie sa swiatla :D
Wiec u Ciebie spray kontakt i psikanie na poczatek.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom