• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z turbina przeładowuje A6C6 2.0TDI 140KM BRE

pawel miernik

Początkujący
Punktów
0
A jak byś kolego proponował wlać tam jakiegoś rozpuszczalnika

Nigdy nie rozbierałem torba ale mysle że jak bym miał je na stole to bym sobie z nim poradził ale można spróbować bez rozbierania

Ostatnia edycja:

turbokrzychu

SuperMechanior
Punktów
112
Wyjęcie tej turbiny to pół godziny, jak dla mnie wszelakie kombinowane jest bez sensu ;)

kwiatekmaciek20

SuperMechanior
Punktów
18
Miasto
Biała Piska
Czyszczenie turbo bez demontażu jest bez sensu. Tylko demontaż i najlepiej oddać do czyszczenia, chyba że posiadacz piaskarke i umiejętności żeby turbinę rozłożyć, bo już znam kilku takich co chcieli wyczyścić a zgieli wałek przy próbie rozłożenia.
Pytanie czy ta geometria nadaje się do czyszczenia? Czy nie jest nadmiernie zjechana?

Auto Elektronik Lubin

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
118
Miasto
Lubin Dolny Śląsk.
www.facebook.com
Jak zabraknie podciśnienia to nie przeładuje, wręcz nie doładuje. Targaj turbawkę i do czyszczenia. Miałem takie przypadki że podpinałem diagnostyczną pompkę vacum i geometria chodziła niby super a za parę dni klijent wracał z przeładowaniem. Po wytarganiu jak się myrdało geometrią na stole to raz po raz się wieszała i mogłem sobie szukać.

Sprawdzając w inny sposób oszukasz sam siebie.
Popieram.

pawel miernik

Początkujący
Punktów
0
Ale u mnie pomogło do tej pory nie ma przeładowania sprawdzalem dwa dni temu logi idealne możliwe że turbo nie było bardzo zabite

Do góry Bottom