• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem ze sprzedażą auta

Pioter94

Uczestnik
Punktów
3
Witam. Chce zasięgnąć opinii ludzi siedzących w motoryzacji i pewnie często spotykających się z tematem kupna i sprzedaży auta. Od miesiąca mam wystawionego swojego "passerati" i miałem jedne oględziny gościa, który na koniec stwierdził "że on to chyba kombi kupi". Uważam, że cena jest bardzo atrakcyjna, a treść ogłoszenia zawiera wszystko. Może jestem jakiś inny i czegoś nie widzę, panowie, powiedzcie co o tym sądzicie i co tu można zmienić? Dodam, że statystyki ogłoszenia lecą w górę ( obserwujący, wyswietlenia telefonów itp ).
Liczę na konstruktywne opinie, zależy mi ze sprzedażą na czasie bo będę robić długie trasy i potrzebuje diesla,

https://www.otomoto.pl/oferta/volks...a-bardzo-dobry-stan-ID6CKCvT.html?isPreview=1

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Dzisiaj sprzedać ciężko auto , napisz zamiana
oferty będą - każdy ma coś do sprzedania i koło się zamyka
minus - ludzie boję się tych "nowych" benzyn od vw

Pioter94

Uczestnik
Punktów
3
Dzisiaj sprzedać ciężko auto , napisz zamiana
oferty będą - każdy ma coś do sprzedania i koło się zamyka
minus - ludzie boję się tych "nowych" benzyn od vw
Ja pierwsze co po kupnie zrobiłem ( nie brał oleju ) to wymieniłem tłoki na takie, z szerszymi rowkami i nowe pierścienie. Wspomniałem o tym specjalnie.
Z zamianą ciężki temat bo chce znaleźć kompromis między moimi oczekiwaniami co do wyglądu, silnika, wyposażenia i tym na co mnie będzie stać i coś co mi pasuje to tylko Afla 159 1.9 i BMW e87 2.0

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
476
Miasto
Józefów
Witam. Chce zasięgnąć opinii ludzi siedzących w motoryzacji i pewnie często spotykających się z tematem kupna i sprzedaży auta. Od miesiąca mam wystawionego swojego "passerati" i miałem jedne oględziny gościa, który na koniec stwierdził "że on to chyba kombi kupi". Uważam, że cena jest bardzo atrakcyjna, a treść ogłoszenia zawiera wszystko. Może jestem jakiś inny i czegoś nie widzę, panowie, powiedzcie co o tym sądzicie i co tu można zmienić? Dodam, że statystyki ogłoszenia lecą w górę ( obserwujący, wyswietlenia telefonów itp ).
Liczę na konstruktywne opinie, zależy mi ze sprzedażą na czasie bo będę robić długie trasy i potrzebuje diesla,

https://www.otomoto.pl/oferta/volks...a-bardzo-dobry-stan-ID6CKCvT.html?isPreview=1

Po pierwsze zobacz ile jest "paseratti" tylko na otomoto "Wszystkie (1 270)"
a po drugie ludziska w drugiej kolejności patrzą na opis, pochodzenie i stan, wyznacznikiem dla większości niestety jest cena i "przebieg podany z licznika" ...
dlatego słabo się sprzedaje

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
taak...era starych dobrych samochodow sie skonczyla:(
mi sie podoba ten twoj pasek ladny jest naprawde ale tez bym wolal w kombi...ale...tu wlasnie jest te ale ...mam starego klamora użytkuje go jezdzi jest sprawny poco mam zmieniac? i pewnie nie jeden taki jest.
jedyna opcja to trzymaj na zabytek pod koc i do szałorka schowaj.
albo po gieldach pojezdzij jakis handlarzyna kupi.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
niedawno sprzedałem bryke klienta. Passek B7 2013 za 23500. tdi cr full opcja kombi dsg 2 komplety prawie nowych kół nowy rozrząd pompa wody olej filtry płyn termostat. przebieg autentyczny 120tyś. rozrząd robiony bo pompa ciekła.

takie b6 to wystaw 13, za 10/12 pewnie pójdzie.

Uważam, że cena jest bardzo atrakcyjna
atrakcyjna to będzie 9500.

Ostatnia edycja:

darcun4

SuperMechanior
Punktów
149
Miasto
Toruń
Ja jeszcze tylko dodam, że jeżeli w tej cenie nie kupi znajomy, który zna Ciebie jako kierowcę, człowieka, wie jak i czy dbałeś o to auto, to faktycznie za tą cenę będzie ciężko sprzedać.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
moja znajoma męczy sie ze sprzedażą ponad rok.
Audi B7 S-Line też full opcja piękny i zaczęła od 16 teraz jest 12.
a mówiłem 10 od razu to za 9 pójdzie.
takie czasy, tego złomu jest na rynku za dużo

Pioter94

Uczestnik
Punktów
3
Za przeproszeniem, ale ktoś się z przyrodzeniem na mózgi zamienił. 14-15 tysięcy to mi oferowały jakieś skupy samochodów co szukają okazji po olx itp. Nie obchodzi mnie ile stoją w niemczech, ja mam z polskiego salonu, z niskim przebiegem, a drożej są wystawiane sztrucle w 1.9 turbośmietniku po 2 niemcach i 3 turkach. Wystarczy wyfiltrować sobie OLX czy otomoto by zobaczyć co ja mam do zaoferowania za 20tys, a co jest powystawiane na 19-26 tys. Rozumiem, że salony, komisy i inne instytucje się na cenach nie znają? Pierwszy lepszy Mondeo w dieslu stoi za +/- 20k, pierwszy lepszy golf V gti za 20k, a zawsze się znajdzie jakiś Mirek Handlarz co mi powie, że 12 :D
Ludzie szanujmy się, za 12k to możecie sobie e46 z 300k przebiegu szukać czy jakiejś a4 b6 z 2003.

Pioter94

Uczestnik
Punktów
3
moja znajoma męczy sie ze sprzedażą ponad rok.
Audi B7 S-Line też full opcja piękny i zaczęła od 16 teraz jest 12.
a mówiłem 10 od razu to za 9 pójdzie.
takie czasy, tego złomu jest na rynku za dużo
Strach pomyśleć co ona ma za b7 skoro zadbane B6 za 12 schodzą. Oderwany lekko od rzeczywistości kolega.

Pioter94

Uczestnik
Punktów
3
Logicznie myśląc rachunek jest prosty. Skupy samochodów oferują 13-14 tysięcy, komis pewnie da 15, a tutaj przyjdzie ktoś i napisze, że 12. Bądźmy poważni. Poza tym chyba każdy ma dostęp do internetu by zobaczyć co na otomoto jest w przedziale 20-25 tysięcy.
za 12 tysięcy to znajomemu golfa V z 2006 przytargaliśmy.

Pioter94

Uczestnik
Punktów
3
Na mobile.de od 2250 do 3000 euro to jest znacznie taniej, raczej trudno będzie sprzedać.
Atrakcyjna cena to jak wyżej kolega napisał.
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/...searchId=7b768072-51a3-d46c-04d5-fb6bd3c99be7
Dzięki za link. Gdybyś się bardziej postarał i wyfiltrował co trzeba to byś pewnie zobaczył, że w podobnym stanie do mojego stoją od 4 do 6800 EURO.
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/...searchId=834e3297-5c07-798f-23b2-14d3fe3891bd

Widzę, że dzisiaj ciężko nawet o rzetelne wypowiedzi, w końcu każdy może się tu zarejestrować.

Tak czy siak dzięki, zostanę przy swojej ABSURDALNIE WYSOKIEJ cenie.

Do góry Bottom