• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Procedura wymiany wtryskiwaczy - konkurs Delphi

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
Bronienie się argumentem "oni też kradną" jest słabe . Jak sam przyznałeś nie miałeś praw autorskich do kopiowania (bo te należą o ile daxtone.com nie kłamie do Autodaty i ESI). Strona którą podałem podała źródło i można to podciągnąć pod prawo cytatu słabo zdefiniowane w polskim prawie. Ty nie podałeś i dodatkowo użyłeś czyiś materiałów w celu osiągnięcia korzyści materialnej w postaci bluzy.

Wyobrażasz sobie ,że na konkurs poetycki robię kopiuj wklej jakiegoś wiersza Szymborskiej a potem się tłumaczę ,że przecież nigdzie nie napisałem ,że to moje dzieło i wygrywam nagrodę ? Bo moim zdaniem wtedy nagroda należy się Szymborskiej a nie mi.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Widać że zazdrości i to nie wiadomo o co nie brakuje, jedni o wazelinie drudzy o plagiatach, inni książkę by napisali, Panowie, napiszę krótko...nikt Wam nie bronił napisać co wie na ten temat, widać wiedza nie wielka albo nie chciejstwo, bo co tam, po co się wysilać...ja napisałem z głowy tak jak ja to robię i wcale nie dla nagród, więc dajcie sobie siana bo słoma wam z bucików zaczyna wystawać albo was uwiera...
Szkoda że ekipa w miarę znająca tematy i bywająca często na forum nie składa gratulacji tylko wylewa pomyje, shit, żygać mistrzowie w swoim fachu się chce...
no ale cóż...życie...:(

Bronienie się argumentem "oni też kradną" jest słabe . Jak sam przyznałeś nie miałeś praw autorskich do kopiowania (bo te należą o ile daxtone.com nie kłamie do Autodaty i ESI). Strona którą podałem podała źródło i można to podciągnąć pod prawo cytatu słabo zdefiniowane w polskim prawie. Ty nie podałeś i dodatkowo użyłeś czyiś materiałów w celu osiągnięcia korzyści materialnej w postaci bluzy.

Wyobrażasz sobie ,że na konkurs poetycki robię kopiuj wklej jakiegoś wiersza Szymborskiej a potem się tłumaczę ,że przecież nigdzie nie napisałem ,że to moje dzieło i wygrywam nagrodę ? Bo moim zdaniem wtedy nagroda należy się Szymborskiej a nie mi.
przestań już bić pianę o prawach autorskich i nie mierz wszystkich jedną miarą, szukacie męskiej części ciała do tyłka....nikt nikomu nie bronił opisać jak to się robi, ja napisałem jak ja to robię....tyle.

Więcej wazeliny nie miałeś? Jak by nie było to moim zdanie Shrek zasłużył na najwyższy wymiar kary, opis najbardziej zbliżony do rzeczywistości i z dużą nutą humoru, jesteś moim idolem Shreku, ot znów zaleciało wazeliną, ale co tam.
wysłać ci troszkę? podaj adres, może być na PW.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Nawet się nie pofatygowali żeby samemu ogłosić zwycięzców. Do tego jakbym im nie przypomniał to guzik by był A nie nagrody...
no weź, jeszcze i ty?....przecież ogłosili konkurs na naszym forum, to przez kogo mieli? no raczej przez admina? chyba normalne....nie dołączaj do grona tych zawistników, przecież jesteś w GWT więc temat ogarniasz, a reszta niech czyta i się uczy...może w tych pustych kapustach coś zostanie...;)

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Widać że zazdrości i to nie wiadomo o co
Nie no tak, z zazdrości aż mi dupe ściska, fachura z GWT napisał jak to potrafi wtryski wymieniać bez odessania gniazda i dostał nagrodę ( śmierdzi mi tu korupcją). Rozumiem że zapomniałeś bo pewnie miałeś wtedy burze mózgu? Choć w gruncie rzeczy twój opis przynajmniej był z głowy a nie jak kilka tu zerżniętych z Internetu.
I o to właśnie jest cały ambaras.
wysłać ci troszkę? podaj adres, może być na PW.
Rozumiem że masz większy zapas.

Ostatnia edycja:

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Ogólnie brakuje mi tutaj oficjalnej wersji Delphi Technologies ... :>
Jak to powiedział Pan z Delphi zostało im dużo zabawek ze starym logo, to może będzie opcja żeby marudom wysłać ?

:v

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
nie dołączaj do grona tych zawistników, przecież jesteś w GWT więc temat ogarniasz, a reszta niech czyta i się uczy...może w tych pustych kapustach coś zostanie...;)
No,no my to gorszy sort, GWT is the best. Krowa co dużo ryczy mało mleka daje szumku. Ty chyba nigdy kapusty na gałki oczne nie widziałeś, ona w środku wcale nie jest pusta.

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
no weź, jeszcze i ty?....przecież ogłosili konkurs na naszym forum, to przez kogo mieli? no raczej przez admina? chyba normalne....nie dołączaj do grona tych zawistników, przecież jesteś w GWT więc temat ogarniasz, a reszta niech czyta i się uczy...może w tych pustych kapustach coś zostanie...;)

Chodziło mi o to Szumi jaka firma jest delphi. Fajny mają tester, tylko słabo go zabezpieczyli, ale reszta o kant d... potluc. Tanie g.... i tyle. Nawet nie pofatygowali sie zeby wyniki ogłosić tylko znajac życie Misiek się upomnial bo oni zapomnieli o całym konkursie. A co do GWT. .. Nie każdy bez znaczka jest oslem jak niektórzy tu wypowiadajacy się.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
No,no my to gorszy sort, GWT is the best. Krowa co dużo ryczy mało mleka daje szumku. Ty chyba nigdy kapusty na gałki oczne nie widziałeś, ona w środku wcale nie jest pusta.
wiesz że chodziło mi o przenośnię...ale czasem dziwię się nawet ludziom co znają problem jacy potrafią być małostkowi...już raczej mam z górki a i tak mnie zawsze coś zadziwia..."Dziwny jest ten świat", nawet bez wazelinki...
Jak by całe życie przeanalizować to ciekawe czy są tu tacy co nigdy, ale to nigdy nie wazelinowali i nie ważne gdzie, kiedy i dlaczego? Ogólnie nie lubię tego słowa bo źle się kojarzy...

No,no my to gorszy sort, GWT is the best.
widzisz, problem leży w tym że sam się chcesz szufladkować na lepszy czy gorszy sort...tego określenia też nie znoszę, ale jak inaczej ocenić ludzi którzy wypisują takie bzdury? Ludzie z honorem i powagą zostawiają sobie takie uwagi dla siebie...

jeżeli chodzi o odessanie o które tak pijesz, to i tak wolę wydmuchać, wiem że 100/100 jest czysto, a z odsysaniem? może wiesz, może nie...twój problem.
Ja olej spuszczam a nie odsysam i chyba jest różnica, tak samo i tu w tym przypadku....
jeszcze raz przeczytaj co napisałem....sam z głowy jak ja to robię, tylko zrozum co napisałem, dla ciebie wielki problem że wydmuchuję a nie odsysam i dostaję nagrodę, tak wazelinki to mam beczuszkę 30kg na klemy, podrzucić z kilo?
a w kapuście w środku? tylko głąb...jak większość tu się wypowiadających a nie znających się na temacie.

Dziwi mnie że @Misiek nie przemoderuje tych wypowiedzi i nie zamknie tego tematu bo wstyd dla FM...
ale ja już skończyłem, szkoda czasu.

Ostatnia edycja:

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
problem leży w tym że sam się chcesz szufladkować na lepszy czy gorszy sort.
Ja się szufladkuje? Co ty pitolisz, kto to napisał, ja?
nie dołączaj do grona tych zawistników, przecież jesteś w GWT więc temat ogarniasz, a reszta niech czyta i się uczy...
łatwe do zinterpretowania jak mniemam. Czasem to mnie się wydaje że masz rozdwojenie jaźni, napiszesz coś a potem odwracasz kota ogonem. Sprawa druga: Odsysanie czy wydmuchiwanie? Osobiście jestem za tym drugim ale... Instrukcje mówią wyraźnie (odessać) więc popełniłeś poważny błąd w ich mniemaniu co de facto powinno cię zdyskwalifikować ale podejrzewam że ze względu na to że stawałeś w ich obronie zostało ci wybaczone i co za tym idzie zająłeś niechlubne drugie miejsce zaraz za kolegą od kopiowania. Ale niech tam, to je Polska tu nie wygrywa się inteligencją tylko sprytem.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
mówią wyraźnie (odessać) więc popełniłeś poważny błąd w ich mniemaniu
ta,tak bardzo poważny, więc ironicznie napiszę że kładę czyściwo i dmucham, sam widzisz co jest lepsze. Technologia to my, ludzie co własnymi rękami doświadczają a nie po szkole piszą doktoraty, i wcale nie jest powiedziane że tą właśnie technologię zmienią, bo właśnie to ich poważny błąd...pewny jesteś że w 100% wszystko odessane jest? później już jest za późno....więc dmucham, i nic mi nie bryzga, wystarczy dobrze zabezpieczyć. Ci ich technolodzy niech czasem pomyślą i wcale jak mniemasz nic nikomu nie pisałem i nikt nie musi mi niczego wybaczać, nagrody też nie musiałem dostać, no ale....zdarzyło się.Jak spojrzysz na awatar, to właśnie moje dzieło, więc nie piszę aby pisać a czasami ludzie mogą coś ciekawego się dowiedzieć, technolodzy też. Ja w Fabryce Samochodów przepracowałem ćwierć wieku i rozmawiałem z technologami, ba nawet projekty składałem racjonalizatorskie, wiesz co? mieli wszystko w poważaniu, aby wypłata była, to była Polska, a nie teraz mi piszesz pierdoły...

Josep

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
Bytom
www.lapaj.aspnet.pl
Coś mnie się wydaje że znowu niezrozumiałeś co do ciebie napisałem
Ten cytat nie odnosi się do ciebie tylko Josefa, ty przeca nie wygrałeś tylko on.
Jak masz taką inteligencję to czemu nie startowałeś ?
Tylko piszesz np. czy do kompletu dodajcie kalesony ? Na miejscu inteligenta ?
Może wystartujesz w Krajowym kongresie ekspertów samochodowych pewnie nie bo nawet nie wiesz co to jest.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
no właśnie....pierdoły o wazelinie...
a delikatnie mówiąc i patrząc na twoje inne posty i polubienia to raczej....piekarzem nie jesteś i trochę powagi by ci się przydało...chyba że robisz sobie jaja, ale to i tak nie w tym miejscu tylko tam gdzie pogaduchy.
A Delphi niech technologie swoje zweryfikuje i bierze przykład z takich jak ja, co w życiu coś zrobili i czegoś doświadczyli, moje cudo jeździ gdzieś w Europie i to jest satysfakcja, ze własnymi rękoma zbudowałem od zera i coś po mnie zostanie kiedy mnie już nie będzie...

Ostatnia edycja:

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Jak masz taką inteligencję to czemu nie startowałeś ?
Właśnie dlatego. Zauważ kto pierwszy coś wkleił, miałbym konkurować z takimi specjalistami, pierwsze posty po zarejestrowaniu i do tego wklejone z neta. Josep ty się tak nie spinaj bo tobie żyłka pęknie, twój przecie też wklejony, ktoś tu podał nawet link do tej strony, nie strugaj pawiana.

Na miejscu inteligenta ?
Ale ja się wcale nie uważam za takiego, powiem więcej, obraziłeś mnie tym sformułowaniem.

piekarzem nie jesteś i trochę powagi by ci się przydało...
Szumek poważnie to ja będę w grobie leżał, do sztywniaków się nie zaliczam. Poważny jestem wtedy kiedy trzeba ale w tym przypadku to zbędne.

Ostatnia edycja:

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Niestety ten świat to coś za coś. Oni mają reklamę a to brzęcząca moneta.

Do góry Bottom