• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Program do warsztatu samochodowego - pomysł:)

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Tytułem wstępu:

Siedzę sobie i myślę nad czymś co mogłoby ułatwić Wam pracę i...

Zastanawiam się nad stworzeniem następującego programu/ modułu do warsztatu24. Taniego prostego i przyjemnego:p

Program miałby m.in. następującą główną funkcjonalność.

Przybywa do naszego warsztatu klient: 1. spisujemy dane jego pojazdu, dodajemy zdjęcia pojazdu (możliwość opisania każdego zdjęcia, ewentualnie zaznaczenie na nim obszaru, obszarów) - dzieki czemu mamy pełen podgląd jak wyglądał pojazd który do nas dotarł, gdzie były rysy, wgięcia, czego brakowało w samochodzie, itd.

2. Drukujemy te zdjęcia wraz z określoną formułką ( tutaj do wspólnego ustalenia) - że klient akceptuje przedstawiony stan samochodu, itp.

3. Po zakończonej naprawie "obstrykujemy samochód", dodajemy zdjęcia do programu. Możliwość wydrukowania wraz z formułką, że klient który przyjechał i zaakceptował stan pojazdu, itd.

Na tą chwilę jest to pomysł - chodzi mi gównie o stworzenie leku na klientów, którzy mówiąc wprost chcą naciągnąć warsztat na "a te drzwi nie były porysowane" , "a jak przyjechałem do domu to zobaczyłem że brakuje lusterka" itp.

W programie warsztat24 jest opcja dodawania zdjęć, ale nie wszyscy chcą i potrzebują aż tak rozbudowanego programu.

Programik byłby dedykowany m.in. dla lakierników, osób przekładających angliki , itp.

Pytanie czy jest Wam w ogóle takie coś potrzebne i czy jest sens się tego podejmować.

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Program w wersji offline- więc skarbówki nie ma dostępu:p

Co do czasu - o to właśnie pytam czy jest sens zabawy w taki program?:)

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
Szwagier niema sensu. Zawsze czasu brak. I po co robić zdjęcia auto które przyjechało na klocki itp.
Co prawda miałem 1 klienta o który o wszystko się przyczepiał to zawsze zostawiało się folię w środki do momentu odebrania auta.

Do góry Bottom