• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Program wspomagający organizacje pracy w warsztacie

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Mikidz, testowałeś nasze https://autoklient.pl ?

Mam być szczery? Co miesiąc 80zł (czy nawet te promocyjne 60)? Czyli powiedzmy-600zł rocznie (promocja + 2 miesiące gratis)? Eeeee.... za co przepraszam? Poza tym za 2 lata cenę możecie podwyższyć i co?

Dekodera VIN nie potrzebuję, fajny dodatek, ale nie funkcja "must have". Jedyne co zyskuję, to nie muszę ręcznie wypierać np. Ford Mondeo przy dodawaniu do bazy, tylko program sam wie co to za samochód? Chyba, że to dekoduje także jaki silnik w tym pojeździe jest, jaka skrzynia, jakie wyposażenie itd., ale śmiem w to wątpić (a nawet jakby, to mam takie narzędzie w programach do zamawiania części itd.)

Wybacz, ale to już wolę kupić integrę za 5000zł z dożywotnią licencją i aktualizacjami. Po 8 latach użytkowania już wasza cena i ich się wyrównuje (zakładając, że będę płacił przez te 8 lat dalej 600zł rocznie, a nie np. nagle stwierdzicie, że mam płacić 1000zł rozcznie), a funkcjonalności są 1000 razy większe :)

Naprawdę Panowie, sam program może i jest fajny i może spełniłby moje oczekiwania... ale za program abonamentowy dziękuję :)

autoklient

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łódź
autoklient.pl
Mikidz - ceny możemy negocjować (mocno) :)
Zauważ, że sporą część tej ceny pochłania pakiet SMS - to realny koszt dla nas, jako producenta oprogramowania.
Ba, możemy Ci zrobić nawet dożywotnią wersję.

Funkcja o której mówisz - dane techniczne pojazdów, wszystkie marki/modele/generacje i ich dane techniczne będzie dodana bezpłatnie w marcu :)

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Rozumiem, że ten pakiet sms pochłania sporą część tego co zapłacę, tylko zwróć uwagę, że nawet o tych smsach nic nie napisałem. Uwierz mi, że warsztaty raczej traktują te smsy (tak jak ja) jako dodatkową funkcję, która niekoniecznie musi być i na którą nawet nie zwróciłem uwagi po zobaczeniu pozostałych funkcjonalności i ceny :) Raczej na waszym miejscu ten pakiet sms dodałbym jako opcję do wykupienia, albo na zasadzie X gr/sms- ile wyślesz tyle zapłacisz.

Prosty przykład, warsztat który ma w bazie 100 klientów, nie potrzebuje 50 smsów miesięcznie :) Takie smsy to fajna rzecz jak np. info dla klienta typu, że mamy na coś promocję, albo "kończy się przegląd", "czas na wymianę oleju" itd. Nikt kto ma 100 klientów nie wyśle 50 takich smsów. Śmiem sądzić, że mniejsze warsztaty (nie całkiem małe które mają 100 klientów), nie wyślą nawet tych 150 smsów miesięcznie, ja na przykład bym tyle nie wysłał. No chyba, że ktoś wysyła spam co chwilę do klientów z każdym pierdołem, ale w tedy z kolei nie starczy mu 150 smsów miesięcznie :)

Powiem tak, trochę mnie przekonałeś i założę to konto demo, żeby zobaczyć co i jak :)

co do danych technicznych, jak konkretnie to będzie wyglądać?

I jeszcze jedno pytanie, współpracujecie z jakimiś warsztatami w tworzeniu programu? Pytam serio, bo widzę że jesteście nowi na rynku i powinniście skupić się trochę na poznaniu potrzeb u źródła niż kreowaniu ich od góry :)

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Jeżeli Warsztat24 jest dla Ciebie słaby to nie wiem czego oczekujesz od programu. Laskę ma robić? Ma być prosty w obsłudze, przejrzysty i funkcjonalny. Magazyn jest, faktur ręcznie nie trzeba klepać bo automatycznie ciągnie z hurtowni, za smsy płaci się po 18gr od sztuki bez pakietów, podłączenie pod drukarkę fiskalną ma... Czego chcesz jeszcze?

autoklient

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łódź
autoklient.pl
Mikidz,

tak, jesteśmy nowi - aktualnie zbieramy opinie od warsztatów, to co pokazaliśmy to taka baza, na podstawie której będziemy dodawali nowe rzeczy (bezpłatnie, tj. w cenie abonamentu).

Mamy klientów, którzy SMSy wysyłają właśnie sporo - głównie do przypomnień o wizytach (hamownie, przeglądy).
Dane techniczne - możesz po kodzie silnika, marce, modelu (dowolnie) wyszukiwać dane techniczne. Dane będą wyszukiwane z kilku źródeł m.in. https://www.ultimatespecs.com/

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Jeżeli Warsztat24 jest dla Ciebie słaby to nie wiem czego oczekujesz od programu. Laskę ma robić? Ma być prosty w obsłudze, przejrzysty i funkcjonalny. Magazyn jest, faktur ręcznie nie trzeba klepać bo automatycznie ciągnie z hurtowni, za smsy płaci się po 18gr od sztuki bez pakietów, podłączenie pod drukarkę fiskalną ma... Czego chcesz jeszcze?
Laski robić nie musi, od tego są inne "firmy" :)

Ale serio, dopiero teraz doczytałem na ich stronie, że program demo jest tylko on-line, a normalna wersja jest instalacyjna. Może tu jest ta różnica w mojej opinii. Nie wiem, testowałem to jakiś czas temu i strasznie to demo ograniczone było, w imporcie faktur takie głupoty wychodziły, że wolałem ręcznie wpisywać (bo i tak musiałem wszystko poprawiać), graficznie też się wszystko rozjeżdżało.

Dlatego się dziwiłem co się tak tym zachwycacie, ale może rzeczywiście wersja instalacyjna robi robotę :) Wysłałem do nich prośbę o udostępnienie wersji instalacyjnej do testów, zobaczymy jak do tego podejdą :)

Punktów
0
integra.com.pl
Chciałem się dowiedzieć, co myślicie na temat tego programu: https://integra.com.pl/programy-dla...gram-dla-serwisu-samochodowego-integra-car-7/

Zastanawiamy się nad nowymi funkcjonalnościami i chcielibyśmy poznać Wasze opnie, a nie tylko opinie naszych obecnych klientów. Czego brakuje?
Czytałem sporo wypowiedzi na tym forum, że jest droga, dlatego myślimy też o wersji "light", aby dopasować ofertę dla małych warsztatów. Co Wy na to? Jakie funkcjonalności powinna mieć "tańsza" wersja Integry?

Megaszrot

SuperMechanior
Punktów
26
Miasto
Warszawa
Łoj tam, co tam ... nie znam się ... ale i tak wypowiem się :dead:.

Sądząc na podstawie informacji jakie zamieściliście na własnej stronie internetowej macie uznaną markę i znaczącą pozycję w segmencie dużych warsztatów. Wpadliście na pomysł, że już najwyższa pora uprzykrzyć czas mniejszym konkurentom, którzy próbowali/próbują znaleźć sobie swoją niszę na rynku ;).

Mnie interesuje tylko wersja programu dla gumiarzy :-D.
Po taniości wariant dla jednego ewentualnie dwóch stanowisk, jednym słowem .... bieda de lux :-D.

Gdyby miał:
  • czytelny, wygodny i intuicyjny terminarz
  • fakturowanie
  • magazyn
  • zlecenia i ewentualnie historia pojazdu
  • przechowalnia
  • ewentualnie wysyłka SMS za nieduże pieniądze (jako dodatek rozbudowujący)
to przy cenie na odpowiednim poziomie wykosilibyście konkurencję. Jeśli prawdą jest to co wypisują niektórzy o cenach obecnych wariantów to ... proponowałbym obciąć jedno zero ... a to co zostanie przeciąć na pół. Przy wersji pudełkowej za trzy cyfrową cenę kończącą się dziewiątką a zaczynającą od dwójki. Ja to kupuję :woot:. Opcją dokupienie taniej aktualizacji raz, czy dwa razy do roku.

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
476
Miasto
Józefów
Łoj tam, co tam ... nie znam się ... ale i tak wypowiem się :dead:.

Sądząc na podstawie informacji jakie zamieściliście na własnej stronie internetowej macie uznaną markę i znaczącą pozycję w segmencie dużych warsztatów. Wpadliście na pomysł, że już najwyższa pora uprzykrzyć czas mniejszym konkurentom, którzy próbowali/próbują znaleźć sobie swoją niszę na rynku ;).

Mnie interesuje tylko wersja programu dla gumiarzy :-D.
Po taniości wariant dla jednego ewentualnie dwóch stanowisk, jednym słowem .... bieda de lux :-D.

Gdyby miał:
  • czytelny, wygodny i intuicyjny terminarz
  • fakturowanie
  • magazyn
  • zlecenia i ewentualnie historia pojazdu
  • przechowalnia
  • ewentualnie wysyłka SMS za nieduże pieniądze (jako dodatek rozbudowujący)
to przy cenie na odpowiednim poziomie wykosilibyście konkurencję. Jeśli prawdą jest to co wypisują niektórzy o cenach obecnych wariantów to ... proponowałbym obciąć jedno zero ... a to co zostanie przeciąć na pół. Przy wersji pudełkowej za trzy cyfrową cenę kończącą się dziewiątką a zaczynającą od dwójki. Ja to kupuję :woot:. Opcją dokupienie taniej aktualizacji raz, czy dwa razy do roku.
Ale to wszystko co napisałeś ma Warsztat24.com i nie za tryliony monet.

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Dokładnie. Integra ze swoimi cenami to żyje w innej bajce. Do tej pory mogli sobie dyktować takie ceny jak mieli monopol i w dodatku obsługiwali hurtownie pod kontem oprogramowania. Teraz jakoś dziwnym trafem hurtownie stawiają na swoje programy (jak sądzę licencje za integre wynosiły tyle, że bardziej opłaca się zatrudnić firmę, żeby stworzyła nowe oprogramowanie od podstaw i je obsługiwała), warsztaty też mają wybór i trzeba się schylic po mniejsze warsztaty z wersją lite.

Ciekawe ile ta wersja lite będzie kosztować, skoro pełna wersja ok. 10 tysi na dzień dobry plus roczne licencje na kilka tysi.

Punktów
0
integra.com.pl
W kwestii wyjaśnienia powyższych informacji. Licencja na oprogramowanie Integra Car 7 do serwisu samochodowego jest oferowana w formie bezterminowej. Licencja bazowa na stanowisko obejmująca moduły dedykowane do obsługi serwisu pojazdów osobowych i dostawczych, terminarza do planowania pracy serwisu, prowadzenia sprzedaży, obsługi kasy i banku, zarządzania finansami z dodatkowymi funkcjami dotyczącymi windykacji oraz zarządzania magazynem z obsługą importu dokumentów (FV, asygnat, itp.) w ponad 120 formatach od wielu dostawców, kosztuje jednorazowo 5 000 zł. Oprogramowanie może być dodatkowo rozszerzone o opcjonalne moduły i interfejsy, które są zawsze indywidualnie dobierane pod kątem rzeczywistych potrzeb i wymagań danego serwisu. Licencja na program nie jest okresowa i nie kosztuje kilku tys. zł rocznie.

Wracając jednak do głównej kwestii, o której pisaliśmy na początku. Gdy nasza oferta ew. w przyszłości zostanie poszerzona o nową wersję programu (np. "wersja lite") przekażemy osobom zainteresowanym tę informację indywidualnie w formie wiadomości prywatnej, w niniejszym wątku oraz dodatkowo zachęcamy do śledzenia informacji o nowościach na naszej stronie.

Dziękujemy za przekazane informacje i wskazówki.

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
W kwestii wyjaśnienia powyższych informacji. Licencja na oprogramowanie Integra Car 7 do serwisu samochodowego jest oferowana w formie bezterminowej. Licencja bazowa na stanowisko obejmująca moduły dedykowane do obsługi serwisu pojazdów osobowych i dostawczych, terminarza do planowania pracy serwisu, prowadzenia sprzedaży, obsługi kasy i banku, zarządzania finansami z dodatkowymi funkcjami dotyczącymi windykacji oraz zarządzania magazynem z obsługą importu dokumentów (FV, asygnat, itp.) w ponad 120 formatach od wielu dostawców, kosztuje jednorazowo 5 000 zł. Oprogramowanie może być dodatkowo rozszerzone o opcjonalne moduły i interfejsy, które są zawsze indywidualnie dobierane pod kątem rzeczywistych potrzeb i wymagań danego serwisu. Licencja na program nie jest okresowa i nie kosztuje kilku tys. zł rocznie.

Wracając jednak do głównej kwestii, o której pisaliśmy na początku. Gdy nasza oferta ew. w przyszłości zostanie poszerzona o nową wersję programu (np. "wersja lite") przekażemy osobom zainteresowanym tę informację indywidualnie w formie wiadomości prywatnej, w niniejszym wątku oraz dodatkowo zachęcamy do śledzenia informacji o nowościach na naszej stronie.

Dziękujemy za przekazane informacje i wskazówki.

Wszystko fajnie, tylko, że Integra bez modułu czasu napraw to zwykły program, za który konkurencja chce ułamek tej kwoty. Jak chcesz moduł czasu napraw, żeby terminarz itd miał sens, to trzeba płacić. Płacić więcej, niż za auto datę, a dostajemy tylko podstawowe informacje, które przykładowo IC ma za darmo. Kiedyś byłem tym zainteresowany, ale serio, zejdźcie na ziemię jak chcecie się po "małych" schylić.

Autodiagnostyka

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Wieluń
Pracuje kilka lat na programie "Asystent Warsztat" firmy Meteoryt i jestem zadowolony zwłaszcza że ma możliwość szczytowania kodu bezpośrednio z dowodu rejestracyjnego.

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Pracuje kilka lat na programie "Asystent Warsztat" firmy Meteoryt i jestem zadowolony zwłaszcza że ma możliwość szczytowania kodu bezpośrednio z dowodu rejestracyjnego.

No jak ma możliwość szczytowania to wtedy warto :D

abcWarsztatu

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczytno
Odświeżam temat. :)
Zachęcam do przetestowania programu abcWarsztatu. Jest to program dla małych i średnich przedsiębiorstw.
Oferuje m.in. takie funkcjonalności jak:
- prowadzenie bazy pojazdów i klientów;
- wyszukiwanie po nr VIN lub nr rejestracyjnym;
- wprowadzanie zleceń warsztatowych;
- planowanie napraw przy pomocy harmonogramu zleceń warsztatowych;
- prowadzenie przechowalni opon;
- wystawianie faktur, rachunków, paragonów;
- obsługa drukarek fiskalnych i drukarek etykiet;
- prowadzenie magazynu;
- generowanie plików JPK-VAT, JPK-FA, JPK-MAG;
- wysyłanie powiadomień SMS.
Program dostępny jest w wersji na systemy Windows oraz macOS. ;)
Program można przetestować za darmo przez 30 dni abcWarsztatu - abcWarsztatu . ;)
Zapraszam do testowania i wyrażania swoich opinii w celu dalszego rozwoju i dostosowywania programu do waszych potrzeb. :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry Bottom