• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Programator do warsztatu?

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Jestem całkowitym nowicjuszem w tym temacie i chciałbym zakupić jakiś uniwersalny programator na początek. Co polecacie?
Popularnym wydaje się być Xprog, co sądzicie?

killer85

Modernsoft
Punktów
5
Miasto
łódź
proponuje uciulac kase i kupic biproga ... zreszta zalezy co chcesz robic.... odrazu sciagac flesze (pajaczki ala tsop 64 ) i flesze na bga [tu podstawki kosztuja od 200 do 2500 )

czy chcesz robic podstawowe eepromy 24cxx 93 xxx 95xxx .........???

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Raczej do podstawy bo wczesniej sie w to nie bawilem profesjonalnie takze nie ma co wskakiwac na gleboka wode. Zreszta od czasu zalozenia tematu zaopatrzylem sie juz wlasnie w Xproga-M. Nie zaluje wydanej kasy. Do zabawy i nauki w zupelnosci mi wystarcza, jak bedzie trzeba robic cos juz bardziej profesjonalnie to bede szukal dalej, na pocztek tak jak wspomnialem spelnia moje oczekiwania.

marcinxxx22

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Trójmiasto
Chciałbym zakupić xproga,ale jaki jest lepszy w plastikowej obudowie czy w metalowej?

PRO-Motor

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
261
Miasto
Piotrków
Powiedzcie mi, co przy pomocy tej UPY można zdziałać? Tylko liczniki? Czy Crash Datę też da się robić?
Jak w ogóle to się odbywa, konieczny wylut pamięci, wsadzenie w podstawkę, podłączenie programatora i Hex Editor?
UPA z TomSadu warta jest zapłacenia za nią więcej jak za klona?

arbuz

Nowy
Punktów
0
chcialem nabyc troche wiedzy.Co i jak?do czego sluzy programator xprog.Jak mozna wykorzystac na codzien

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Skrypty sa fajne do UPA, wiekszosc czytam carprogiem , roznie co mi sie nawinie to działa , motki fajnie robi xprog a 28fxx albo 29F robie starą erica

Ostatnia edycja:

Adam2004

Nowy
Punktów
0
Miasto
Gdańsk
Słyszał ktoś co będzie z programatorem orange?, bo ponoć główny twórca zmarł i nie ma już od pół roku aktualiazcji. Chociaż aktywacje i programatory dalej sprzedają.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Ale sa aktualizacje do Tango a tj ten sam tworca czyli Mr.Lubomir i pisal kilka dni temu domnie emaila.
No ciekawe jest to co napisales.

Adam2004

Nowy
Punktów
0
Miasto
Gdańsk
Lubomir nie jest twórcą tego programatora on go tylko sprzedawał i robił tylko pluginy. No chyba, że teraz on je teraz będzie robił.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Niech bedzie i tak.niech bedzie i tak.
taki biznes ktos musi przejac i kontynuowac.

Do góry Bottom