• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Projekt warsztat - TVN Turbo

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
Hej! W najbliższą niedzielę (04.09.2016) o 8.15 rano, startuje nowy program na TVN Turbo "Projekt warsztat". Założeniem jest pomoc właścicielom warsztatów, aby mogli rozwijać swój biznes. Jak uważacie, czy faktycznie znajdziemy tam cenne porady, czy będzie to bełkot jakiegoś filozofa? Ja jestem neutralnie nastawiony, sam z ciekawości obejrzę 1-wszy odcieki ocenimy.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Nie wiem w którym warsztacie pomoc potrzebna... Jak wszędzie kolejki i terminy kosmos. Znaleźli pewnie warsztaty omijane szerokim łukiem i myślą, że będą jak Magda Gessler :D

Choć moim zdaniem ciężko będzie im napchać wiedzy praktycznej i teoretycznej uczestnikowi programu w ciągu jednego odcinka... Chyba, że to będzie jakaś kolejna moda na sukces?!

loloza

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Dębica
takie sobie podobne do kuchennych rewolucji - na jedno kopyto

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
dla mnie bez sensu, a najbardziej ciekawi mnie co gosiu w okularkach potrafi jesli mowimy o motoryzacje :) dobra gadka nie jest zla, tylko czemu robia reklame zarowek bosch'a a montazownica i wywazarka wystepuje z zakrytym logiem

adam89

SuperMechanior
Punktów
44
Miasto
Kraków
No ogólnie tez uważam ze słabe. Minusem według mnie jest ze muszą wstąpić pod szyld "profiauto" , wiem że ma to jakieś tam korzyści , ale mnie one nie przekonują. Jeszcze kurs z wymiany żarówek , jeśli to ma rozwiązać problemy warsztatu to ciemno to widzę........

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
niech pokażą jak wymienić w reflektorze palnik w BMW E65, cienko ich widzę...

albo w E 60, mi krzykneli 800 za wymianę w serwisie gdzie 200 to koszt palnika...

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Ja nadal nie rozumiem po co to...
A ty Szumek za dużo pijesz...:D

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
tylko czemu robia reklame zarowek bosch'a a montazownica i wywazarka wystepuje z zakrytym logiem
Tego to już nawet rzymscy grecy nie wiedzą.
Jak to nie? Z tego samego powodu dla którego w serialach zakrywa się loga marek pojazdów - reklamę ma ten kto płaci, a cała reszta nie. Tym bardzie że działa to też w drugą stronę - firma X może sobie nie życzyć takiej reklamy, gdzie jej montażownica "występuje" w warsztacie który sobie nie radzi. Może to być uznane za antyreklamę.
Nie chcę za bardzo wchodzić w temat bo nie oglądałem i znam to tylko z opowieści znajomego który oglądał. Generalnie to co widzę w tym temacie pokrywa się z tym co usłyszałem więc parę słów napiszę. (A co, nie widziałem ale się będę mądrzył;))
Jeszcze kurs z wymiany żarówek , jeśli to ma rozwiązać problemy warsztatu to ciemno to widzę........
Też mi to jakoś nie za bardzo pasuje, poszli trochę po bandzie, już bardziej łyknąbym jakiś temat rozrządu, lub nawet klocków hamulcowych. Byłoby bardziej sensownie, a tak to zrobili z gości takich mechaników, że gdyby nie ten program to nawet nie potrafiliby poprawnie zdiagnozować i usunąć usterki spalonej żarówki.
Ja nadal nie rozumiem po co to...
Ja też nie rozumiem czemu mają służyć takie programy, niezależnie czy chodzi gotowanie czy o mechanikę. Dla mnie to jest to w jakiś sposób odwrócenie zasad kapitalizmu. Skoro ktoś zakłada firmę i sobie nie radzi to temat jest jasny, z jakiegoś powodu nie nadaje się do tego i nieważne czy problem leży w źle robionej robocie, czy w nieodpowiednim zarządzaniu - firma nie ma racji bytu bo nie przynosi dochodu. Taki program raczej nie pomoże, to takie chwilowe ożywianie trupa. No chyba że problem leżał w nieodpowiedniej reklamie, wtedy tak - lepszej reklamy nie potrzeba, zwłaszcza jeśli po miesiącu pani Gessler przyjedzie i powie "Tak, jest super!"
Nawet zastanawiałem się czy się nie zgłosić do tego programu. Wjechaliby mi na warsztat z kamerami, wyposażyli w narzędzia. Już nawet uzgodniłem z moim mechanikiem że siadłby sobie w kącie kanału i do kamery mówił teksty rodem z Kuchennych rewolucji:
"Wypłaty nie widziałem od czterech miesięcy. Tylko tak mi kapie... Po 100 złotych na miesiąc.... Ma brata rolnika, to ostatnio zaproponował mi dwa worki kartofli i ćwiartkę świniaka zamiast wypłaty.... Klient jak przyjedzie to mu podmienia sprawne części na jakieś dziadostwo - tak żeby za tydzień znowu przyjechał...."
Potem znajomy przyjechałby w roli klienta i też dałby się namówić na "wywiad":
"Panie, ostatnio jak przyjechałem to spuścił mi 63 i pół litra paliwa ze zbiornika.... Jak naprawił rozrusznik, to mi komputerem tak pomieszał że potem przez dwa dni powietrze z kół samo się upuszczało... Już dawno bym przestał do niego jeździć, ale jest taki mściwy że pewnie by mi stodołę spalił albo co...."
Byłoby ogólnie fajnie i tak pod publiczkę:).

A

Anonymous123

Osobiście nie oglądałem ale to jest reżyserka i nic wiecej. Kolejny kit w stylu kuchennych rewolucji. Co prawda program będzie pan zadowolony bardziej mi przypadł do gustu i jak widzę co oni tam robią to mnie h... strzela. Takie nowe zycie dla warsztatu to powinny byc szkolenia, szkolenia, szkolenia bo ta branza to nic innego jak wiedza i praktyka. Co do Gessler to mam znajomego, ktory ma biznes gastronomiczny. Troche lat temu myslal nad poprawą zysków i zglosil sie do programu. Nie wzial jednak udzialu bo regulamin odslonil prawdę o tym programie, mial robic z siebie debila, wszyscy mieli kłamać, narzekać, klucic sie a te cale rewolucje mialy się odbyć z jego kieszeni plus oplata za udział w programie. Zapewne tu tez jest tak.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
przecież te wszystkie programy TVN-u to reżyserka, nic live, wolę Trwam, tam nie ściemniają bo cały czas się modlą:D:p

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Mają czasem przewy ... podajcie kiedy leci ten program bo muszę zobaczyć

Do góry Bottom