• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Projekt warsztat - TVN Turbo

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Pedantyczny, zorganizowany, młody, przystojny, bogaty i niepijący... :)
Lepiej żeby moja żona tego nie przeczytała ;)

To jest program dla klientów, wymierzony przeciwko mechanikom. Później jedzie taki klient do mechanika i sobie myśli: W tym programie to mieli tak super wszytko poukładane, zorganizowane itd, a tutaj to syf i dziada z babą brakuje. Tylko, że ten sam klient chce, żeby założyć mu najtańsze klocki bo: "Panie, ja tylko tym po okolicy jeżdżę wiec nie będę w to auto pakował dużych pieniędzy. Ma być tanio". Zupełnie jakby nie słyszał jednego zdania które padło w tym programie: "Nigdy nie pozwólcie, żeby klient wymuszał na Was montowanie najtańszych części".
Nie rozumiem cię zupełnie. Jeśli proponuję klientowi daną cześć i rekomenduje ja to klient ma świadomość, że jest ok. Jak chce chomika to cześć jak czapka i niech sobie jedzie gdzie chce. Pamiętaj że to ty jesteś gwarantem montowanej części kutra zamowiles a nie hurtownia... Jak mnie ktoś wyskakuje, że części ma swoje to czasem się nawet cieszę. Bo kasa i tak wpadnie a gwarancji niech sobie szuka u sprzedawcy

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Ale marudzicie .....oni swoje założenia spełniają
lokują swój produkt

przy okazji się muszę prowadzącego spytać
kto za to buli ? w każdym jest ruska geometria instalowana

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Moim skromnym zdaniem, wszystkie programy komercyjne nie są kształcące i nic nie wnoszące.
W takich programach liczy się picu-glancu i reklama produktów, czytaj części,kluczy.
Moje spostrzeżenie:
Przykład programu z hamulcami, pokazanie jaki wpływ na drogę hamowania mają tarcze i klocki poszczególnych producentów i jakości. Pytanie, dlaczego te gorsze jakościowo są dopuszczane do montażu? Dlaczego mają zgodę na produkcję takiego badziewia? Każdy producent powinien zdawać sobie sprawę jaki finał końcowy jest przy montażu takich hamulców. Płacz klienta że drogo to inna sprawa i chyba najbardziej istotna, z reguły nie robi się sobie tylko klientom którzy mają węża w kieszeni, ot cała prawda i nie ważne że auto zatrzyma się 10 metrów dalej a najczęściej w du..ie innego pojazdu. Rynek klienta wymusza produkcję badziewia, jeżeli ja nie zrobię tanio a odbija się to na gorszych częściach to zrobi to inny warsztat...temat rzeka...

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
To są programy dla masowego odbiorcy

dla mechaników są szkolenie - płatne

lubie tego gościa oglądać -

A

Anonymous123

Moze w następnym odcinku bedzie szkolenie z wymiany akumulatora . Skoro szkolą ich z takich banalnych tematów to nie wyobrażam sobie odcinka, gdzie będzie wymiana upg.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
To już będzie film pełnometrażowy ... horrorrrrrr ;):D:D:D:D

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Moze w następnym odcinku bedzie szkolenie z wymiany akumulatora
Obstawiam, że to jednak będzie szkolenie w temacie jak naprawić nie działające spryskiwacze. Oczywiście będzie trzeba zacząć od uzupełnienia płynu. Spryskiwacz zacznie działać, więc całe szkolenie sprowadzi się do dolania płynu.
Zwykły Kowalski ogląda coś takiego w TV i myśli sobie: "Boże, te mechaniki to kretyny, mechanikę ma już od 2 lat, a dopiero teraz się nauczył żarówkę zmieniać. Ciekawe czy mój macher jest taki sam?"

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Szkolenie z wymiany łożysk ?

trochę do czynienia z reklamacjami miałem , zdziwiłbyś się ilu takie banalne
szkolenie by się przydało . Może jeden z drugim by się nauczył którą stroną włożyć łożysko z ABS-em
jak tuleje wymienić , jak ją skręcić potem , jak się hallotron sprawdza ...itd

gawontomek

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
już inne forum
Ja też się podpisuję pod nie którymi wpisami dot. błazenady w telewizji. Ze swojej strony powiem tylko tyle że nawet gdybym sobie nie radził to wstyd by mi było się pokazać. Niestety. Jestem zdania że większa połowa tych występujących w TV nie powinna nawet myśleć o posiadaniu warsztatu! Interes wypali tylko wtedy gdy coś umiesz, znasz i kochasz. Większość ludzi nie ma bladego pojęcia o tym co robi. Mi się płakać chce gdy coś takiego widzę bo Ci ludzie nie wiedzą nawet jakich narzędzi i stanowisk potrzebują.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
To pod publikę jest robione .. podobnie jak 101 napraw ... to mi sie zawsze podoba jak mu to wszystko idealnie idzie .

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Może nakręcą odcinek o jakimś Japońcu sprowadzonym z Dani, w którym przegub z piasty nie chce wyjść żadnym sposobem... :D

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
No co ty naprawa ma być prosta i przyjemna zebyś zamówił części w ucnado

Do góry Bottom