• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Przegrzewka silnika pegeout 307 2.0 hdi

Grzybek95

Nowy
Punktów
0
Witam mam pewien problem może coś doradzicie. Wracałem autkiem pegeout 307 2.0 hdi około 1300 km do domu troszkę auto było załadowane w pewnym momencie przyspieszania czujnik temperatury zaczął skakać na 100 stopni później wracał do 90 i tak przez około 200 km później zaczął aż prawie do czerwonej kreski. Stanąłem zgasiłem auto. Auto ostygło gdy ruszyłem ponowny problem. Wkoncu zaczęło się grzać pod końcowa kreskę. Wywaliło wodę z zbiorniczka ale korkiem 50 km od domu później gdy zostawiłem auto pod domem na drogi dzień przychodzę znowu nie ma wody. Czy to uszczelka jak mówią mechanicy najprawdopodobniej czy może być coś innego? Termostat został wyjęty i sprawdzane było bez i węże robią się twardsze?
W załączniku jak wyglądał płyn przed wyrzuceniem go z zbiornika przez korek żadnych wycieków innych.

Załączniki

• received_224795106219990.jpeg
    received_224795106219990.jpeg
    55,9 KB · Wyświetleń: 7
Ostatnia edycja:

Grzybek95

Nowy
Punktów
0
Może wirnik w pompie wody powiedział pa pa.
Myślę zrobić ten test na uszczelkę zobaczę co wyjdzie. Znajomy mi doradzał że może być też coś z pompą wody bo rozrząd itd nie było już trochę robione
Automatyczne połączenie postów:

Myślę zrobić ten test na uszczelkę zobaczę co wyjdzie. Znajomy mi doradzał że może być też coś z pompą wody bo rozrząd itd nie było już trochę robione
Jest opcja sprawdzić jakoś to czy to pompa? Czy tam wirnik

martin531

Bywalec
Punktów
10
Możesz uzupełnić płyn, odpalić auto i jak osiągnie temperaturę to sprawdzić czy ogrzewanie w kabinie działa. Jak łopatki odkleiły się od ośki to nie będzie obiegu. Tylko nie przesadź żebyś go nie zagotował. A tak na 100% to trzeba by było wyjąć pompę i sprawdzić namacalnie. Test na CO2 też warto zrobić

Grzybek95

Nowy
Punktów
0
Możesz uzupełnić płyn, odpalić auto i jak osiągnie temperaturę to sprawdzić czy ogrzewanie w kabinie działa. Jak łopatki odkleiły się od ośki to nie będzie obiegu. Tylko nie przesadź żebyś go nie zagotował. A tak na 100% to trzeba by było wyjąć pompę i sprawdzić namacalnie. Test na CO2 też warto zrobić
Spoko sprawdzę dzięki za radę.

Do góry Bottom