WOODOO
SuperMechanior
- Porady
- 2
- Punktów
- 3075
Nie musisz tłumaczyć...mam znajomka co ładnych parę lat lata na dużych, z czego ostatnie 3 u niemiaszka...zanim zalicze kolejnego bana to ci wytłumaczę o co chodziło z transportem.
za czasów po padły decyzje że polska dostanie zielona światło dla kierowców z ukrainy, kase na drogi i finansowanie zakupu środków transportu przez zachodnie banki.
zachód zarabia na sprzedaży aut i kredytów a polski gumofilc transportowy tyra i użera się z ukrami.
tak, że znam to można powiedzieć od podszewki...
Powiedz mi jak to jest : u polaczka dziadtransa, ciągłe naciski na przekraczanie czasu pracy, jeżdżenie na pestkach, na podwójnych kartach itp. i ciągły płacz, że się nie opłaca itp. a u niemiaszka wszystko legal - wręcz jak by znajomy zaproponował, że chce coś przykręcić- to by go niemiec zwolnił...i się opłaca i kasa dla kierowcy większa i wszystko na legalu, a nie jak w batustanie- najniższa krajowa na papierze, a reszta pod stołem...

Czyli jak to jest ?
A może polaczki to z natury kór...wy i złodzieje i tylko patrzą jak by tu coś ukraść...no wytłumacz mi...

Zresztą tak samo jest na warsztatach- syf, kiła i mogiła, partaczenie roboty przez pseudo mechaniorów na najniższej krajowej na papierze, jebiących po 10 godzin dziennie i nie miejących już na nic więcej czasu, oprócz chlania po robocie, bez szans i ochoty na jakikolwiek rozwój...pracujących na połamanych narzędziach, bo szefuncio zbiera na ałdi...

Ostatnia edycja:

wyczuwam frustrację, ale żeście tu spamu naprodukowali, widzę że nie jest tak źle w naszym kraju skoro macie tyle czasu na takie pierdoły, autor tematu pytał czy można rejestrować Angliki, a nie o tych zjebów z wiejskiej, odpowiedź jest oczywista, w Polsce wszystko się da, można rejestrować auto z Anglii po przekładce i bez przekładki kierownicy również tylko to musi być zrobione ładnie że mucha nie siada a czy to się opłaca to już decyzja nabywcy.