• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Przekaznik swiec zarowych.

K58

Początkujący
Punktów
0
Miasto
okolice Ziebic
Auto nissan p11 2.0TD. Ostatnio padl ten przekaznik i nowy niedostepny (350zl) . jakos udalo go sie zrobic i chodzi ale jak dlugo to nie wiem. Mam u siebie bezpiecznik swiec zarowych 80A . Czy wobec tego musze szukac innego przekaznika swiec zarowych zeby mial conajmniej 80A i ponad. Naszukalem sie na internecie takich duzych przekaznikow i znalazlem tylko przekazniki samochodowe 80A -chyba nie musza byc konkretnie do swiec zarowych. Elektryk mowil zeby byl 100i wiecej amper . Tylko ze nie moge znalesc tak duzego. MOze ktos wie z jakiego auta by podszedl i nie byl taki drogi. Orginalny jest na 4 piny. Dowiedzialem sie rowniez ze golf 3 tez ma bezpiecznik swiec 80A i prosilem kolege zeby zamowil do tego auta przekaznik. Juz go mam ale on jest prawie dwa razy mniejszy niz moj. Pisze na nim 167. Czy ktos z kolegow zna ten przekaznik i ewentualnie wie ilu on jest amperowy . Ten 167 jest okolo 25 razy tanszy niz moj orginalny. Dziekuje za pomoc

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
ja bym założył jakiś klawisz na grzanie swiec

S

S-LINE

przekaznik swiec do golfa 3 ma max 90 amper pradu stalego ale czy wytrzyma to nie wiem

K58

Początkujący
Punktów
0
Miasto
okolice Ziebic
Ja jestem strasznie zapominalski i wole zeby ten przekaznik dziala .
S-line prosze mi jeszce napisac czy ten przekaznik nr 167 to ten 90 amperowy?

Do góry Bottom