Hyy.. w tym kraju klonowanie, invitro i aborcja są zakazanePoprzez klonowanie można z jednego zrobić drugi

. Taki dzołk hehe. Ok dzięki za odpowiedź, czekam na więcej od innych.Czyli tak fifti-fifti. Sie udo abo nie udo. Pewność mieć chce.o ile wersje hardware się zgadzają.
Elektryku, wszystkiego to nawet w bibli nie napisali. Hardware napisał że może być inne i dupa zbita. A nuć może ktośik inny wie na pewno i mnie napisze, i co?Już wszystko ci napisal.
Będę miał drugi to rozbiorę oba i wrzucę.Pokaż te dwa stery w środku
Nie wszystkie będą chodziły. Trzeba sprawdzić dokładnie w etce na jakie oznaczenie jest zamienny Twój sterownik. Na siłę możesz próbować klonować. Te Twoje literki, to różne wyposażenie auta, np abs, esp, skrzynia, silnik itd
Miałem przypadek że wyjścia z ECU były na innych pinach. To już wystarczy teoretycznie zerknąć po schemacie
Chodzi mi o ten chyba rezystor czy coś w tym stylu o nazwie (SG 01) są cztery na wyjściu do pompek przed końcówkami mocy (cy coś), i jeden odbiega parametrami od pozostałych trzech o około 100Mohma. Napisze może jeszcze o co chodzi z tym sterem. A mianowicie mam w tym pacjencie (Passat B5 1.9tdi 115km) tak jakby wypadanie zapłonu, to znaczy raz na jakiś czas poszarpuje. Są to pojedyńcze szarpnięcia, nie zapisują się w pamięci błędów. Podejrzenie padło na sterownik, chcę to wyeliminować po najniższej linii oporu. Jak ster nie pomoże to pozostaje tandem i pompki (w tej kolejności).Czy uszkodzenie jednej z tych diód może spowodować takie anomalia jak opisałem wyżej?Te elementy to diody, prawdopodobnie transil.

Dziękuję za lekturę, coś rozjaśniła choć w te klocki dobry nie jestem. Podmieniłem dziś tę diodę z innego stera ale poprawy brak. Co do pompek na początku o nich myślałem ale korekty zbiły mnie z tropu choć wiadomo że korekty to nie wszystko. Boję się tylko że na stole też nic z tego może nie wyjść bo te szarpania występują sporadycznie, czasem kilkanaście minut pracuje poprawnie.https://pl.wikipedia.org/wiki/Transil
Poczytaj i wyciągnij wnioski. Jak dla mnie to nie jest przyczyna. Ja zacząłbym walkę od pompek![]()
Już, już wystarczy, pewnie masz rację ale ja się na tym nie znam za bardzo. Te dwa sterowniki niestety się różniły ilością komponentów, w tym na podmianke brakowało jednego scalaka czy tam procesora a może jednej kości i jeszcze kilku innych (czychś).Transil to dioda dwukierunkowa. I mozna ja tylko sprawdzić przepuszczajac napięcie i pomiar robić. W sterownikach sa przewaznie te ktore puszczaja max 14.8 volta.