• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rav4 brak zapłonu po przekręceniu stacyjki

ZBYH

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Pyrlandia
Witam. Po przekręceniu stacyjki na raz włacza się radyjko, kluczyk na 2 zapłon palą się kontrolki nie zapiętych pasów otwartych drzwi i na tym koniec nie palą się ładowanie silniczek oraz inne które powinny swiecić w tym położeniu kluczyka a potem zgasnąć po uruchomieniu silnika. Rozrusznik kręci silnik nie opala, nie słuchać również pompy paliwa. Wszystkie bezpieczniki sprawdzone w kabinie i komorze silnika,Nie świeci tylko jeden bezpiecznik od EFI 10A sam bezpiecznik jest dobry po prostu nie dochodzi do niego prąd. Uprzedzę pytanie, mogłem podłączyć coś źle przy montażu AWS bo silnik chodził a po włączeniu świateł mijania umarł i dzieje się tak jak opisałem.

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Sprawdź główne bezpieczniki- mogą być przy akumulatorze...

Auto-Tech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
480
rocznik i silnik kolego i bedziemy gadac dokladniej

ZBYH

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Pyrlandia
Rav4 VVTi 2.0 2005r
Przekaźniki dobre
zapomniałem dodać że światła , kierunki, klima wszystko działa

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Jednak skłaniam się to twierdzenia, że błędne podłączenie (pewnie masa na zasilaniu bezpiecznika EFI) spowodowało prędzejprzepalenie bezpiecznika głównego niż uszkodzenie przekaźnika...

ZBYH

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Pyrlandia
To chyba jedyny bezpiecznik którego nie sprawdziłem i teraz nie sprawdzę bo auto 30 km ode mnie. Ale to prąd by był do innych rzeczy

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Główny w sensie od zapłonu- może być w skrzynce bezpieczników w komorze silnika - prostokątny w oprawce z tworzywa -przykręcany lub wciskany.

ZBYH

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Pyrlandia
Obstukałem wszystkie bezpieczniki jakie były widoczne były dobre chyba że chodzi o to

Załączniki

• Screen Shot 05-08-16 at 08.08 PM.PNG
    Screen Shot 05-08-16 at 08.08 PM.PNG
    50,1 KB · Wyświetleń: 11

ZBYH

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Pyrlandia
Problem rozwiązany. Przepalona ścieżka w skrzynce bezpieczników :) Dzięki za pomoc

Pawelo1988

Nowy
Punktów
0
Witam chciał bym się dowiedzieć w której skrzynce bezpieczników czy w kabinie czy w silniku była przepalona ta ścieżka ponieważ mam taki sam problem pozdrawiam

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
A widzisz majster mało czytasz na forum ...będę w warsztacie to ci pokaze skrzynke bezpieczników że jest:)

Witam chciał bym się dowiedzieć w której skrzynce bezpieczników czy w kabinie czy w silniku była przepalona ta ścieżka ponieważ mam taki sam problem pozdrawiam

W instrukcji obsługi napewno takowa jest opisana gdzie się znajduje..

majster-d1

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Kalety
Rav4 VVTi 2.0 2005r
Przekaźniki dobre
zapomniałem dodać że światła , kierunki, klima wszystko działa
Jak klima działa Jak silnik stoi???:)

Miałem kiedyś tak, że przy sprawdzaniu bezpieczników przełożyłem bezpiecznik w inne pole i trochę się narobiłem zanim odkryłem swój błąd :):):)

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Może jeszcze żyje...i odpowie...:)

Do góry Bottom