• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Regulacja gazu 2 gen. mercedes 190

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Obawiam się że nie masz zielonego pojęcia o czym piszę.:wtf:
Husaria dobrze się znała na koniach, to chyba nie to forum.

8PiCiU8

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Poznań
Witam,
Panowie widzę, że niezła dyskusja, powiem wam, że na gazie bez problemu przejechałem około 45 000 km. Ok dużo słyszałem, że mechaniczny wtrysk nie nadaje się do gazu ok rozumiem ale i tak się nie poddam :) mechaniczny wtrysk też miał nie chodzić a chodzi igła :)jak zrobiłem. Głownie napisałem do was bo chciałem poznać etapy regulacji instalacji gazu a nie czy będzie działać czy nie. Zobaczymy umówiłem się do gazownika który instalował mi całą instalację na wtorek to dam wam znać co i jak :).

Pozdrowionka

8PiCiU8

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Poznań
Stanisław 1946 sorry kolego ale podsumowując twoje rozmowy to nic nie wniosłeś do tego tematu poza tym że to nie będzie działać i się nie nadaje !! Super fajnie tylko przeczytaj sobie temat ''Regulacja gazu 2 gen. mercedes 190 '' a nie ''marudzenie''.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Mercedesem na gazie przejechałem jakieś 80tys. km. ale nigdy nie chodził tak żeby mi się podobało...nie ratował mnie nawet własny analizator spalin. Jeździć się da ale dupy nie urywa.

sylwekdm

SuperMechanior
Punktów
263
Miasto
Dolnośląskie
Stanisław 1946 dumnie ma przy nicku: grupa wsparcia technicznego a tylko hejt, albo "panie, nie da się"... Dziękujemy za takie wsparcie.

A do autora:
Pomyśl przynajmniej o wymianie na Staga 100, regulacja jest poprzez soft który czyta lambdę. Spokojnie w przyszłości sam ogarniesz. Szybko się Tobie zwróci inwestycja.

sylwekdm

SuperMechanior
Punktów
263
Miasto
Dolnośląskie
GTW nie dla wszystkich. Więc po co się udzielasz nabijaczu postów? Słoma z butów wystaje...

8PiCiU8

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Poznań
Witam, po dłuższej nieobecnosci wiedz tak problem rozwiazany niestety nie obylo sie bez wymiany reduktora byla sztywna membrana i nie mozna bylo wyregulowac tego. Temat uwazam za zamkniety. Pozdrawiam

8PiCiU8

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Poznań
Witam, został wymieniony na caly nowy.
Stary sobie zostawielm.

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
245
Miasto
wólka
Zainwestuj w jakieś klapy antystrzałowe bo możesz być zaskoczony bardzo ładnie tam zmieścisz 3× fi 24 mm

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
A tam jest plastikowy kolektor ze ma miec klapy? Jak bys byl chytry to bys zaplacil pewnie ze 6 dych za komplet regeneracyjny do parownika .

Do góry Bottom