• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault laguna 1 kombi

sasza109

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kowalów
Witam. Posiadam renault laguna kombi z 1999r silnik 1.6 16V benzyna/gaz.
Mam takie pytanie bo nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. Otóż w mojej lagunie po odpaleniu silnika pojawia się komunikat głosowy po niemiecku i po przetłumaczeniu w google tego komunikatu to: " silnik w połowie zamknięty ". Czy powie mi ktoś co to znaczy?
Dodam że żadna kontrolka się nie pali.

sasza109

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kowalów
Zle przetłumaczone.napisz jak brzmi ten komunikat.
Żona twierdzi że komunikat brzmiał coś takiego : motor halb geschlosen , ale mi się wydaje że coś pomyliła i bardziej komunikat informował że silnik się grzeje albo coś takiego. Bo jakby nie patrzeć to gdzieś jest problem bo wskazówka od temperatury szaleje i dochodzi do 100 stopni, tylko nie wiem co może być tego przyczyną. Drugą sprawą mam taką bo przeprowadziłem sobie diagnostykę i wyskoczył mi błąd P0141 Podgrzewacz czujnika 02 (Bank 1 Czujnik 2) - usterka Co to oznacza i czy można z tym jeździć?

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
o ja cie pier...
A co myślisz o obecnej sytuacji na hurtowym rynku paliw płynnych węgla kamiennego warzyw owoców i usług door to door w zakresie fryzjerstwa???