• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault laguna 1 kombi

sasza109

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kowalów
Witam mam pewien problem. Zacznę od tego, posiadam renault laguna kombi 1 z 1999r silnik 1.6 16V benzyna gaz. Podczas jazdy poczułam benzynę i po podniesieniu maski okazalo się że mam pęknięty wężyk paliwowy przy listwie wtryskiwaczy. Kupiłem złączkę ale okazalo się że dalej pęka i chcialbyc wymienić caly przewod tylko nie wiem gdzie drugi koniec tego wężyka ma połączenie? Czy można to zrobić na podwórku czy raczej jest potrzebny kanal albo podnośnik? Wezyk po prawej stronie listwy wtryskowej mi pękł.

gd_1985

SuperMechanior
Punktów
38
Miasto
Radom
Ale to są podstawy, komora silnika oznacza , że jest ciepło. Wąż po tylu latach ma prawo walnąć zawsze. Wymień do ściany grodziowej i zapomnij. Wąż kończy się w baku da radę zrobić na podwórku bez kanału zależy od inwencji twórczej machera a książkę i tak przeczytaj.

mazi0000

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
122
Miasto
Katowice
Z tymi przewodami to uważaj. Jak utniesz przewód plastikowy to on nie będzie miał kołnierza i wtedy przewód gumowy może wystrzelić , w układzie panuje ciśnienie 3 bar i jak nie chcesz spalić samochodu to nie kupuj przewodów firmy fagumit.