Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
w nawiązaniu do tematu zauważyłem że silnik nie ma mocy objawia się to ty i z przy włączeniu biegu nie jestem w stanie ruszyć ale jak się trochę ruszy to już idzie ale nie przyspiesza jak rozkręcę go tak powyżej 2500 obrotów ta zaczyna dopiero przyspieszać i słychać jak za łan cza się turbina ale jak zwolnię i obroty spadną to jest to samo mechanik stwierdził iż winny jest zawór przy turbinie bo za późno się otwiera i tak nawiasem spalanie z 12 l skoczyło na 15 l
podczas jazdy mogę pedał gazu wciskać a nie ma żadnej reakcji tak jakby silnik chodził na najmniejszym gazie
Sorry jest zima musi być zimno ,a auta muszą mieć problemy - zrobiłem sobie kawę i też jest kurna zimna ale może da radę coś z fusów ustalić jak dobrnę do dna
Widzę że masz problem - skseruj dowód ostatnią stronę i sami sprawdzimy z czym walczysz
Chyba że masz pojemność 2980ccm
O diagnostykę już raczej pytać nie będziemy
może póżno ale dla potomnych test na przelewy ciśnienie turbo może zapchany kat czasami przepływomierz dobrze jest sprawdzić kody wtrysków kody błedów też by sie sprzydały
I co z tego calego pisania.Nawet jak podpowiesz cos sensownego to i tak gosc nie ogarnie.Podasz informacje to pojedzie do tego swojego mechanika co twierdzi ze zawor na turbinie jest inny(pewnie ktos w nocy dla jaj podmienil) i beda kombinowac i narzekac jakie to francuzy sa poje.. ze sie nie da tego naprawic