• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Master 3

Radek 36

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Mannheim
Witam. Mam problem z Masterem 3 2019 rok 76000 km, a mianowicie podczas jazdy poczułem przez chwile delikatne trzęsienie po czym z komory silnika pojawił się metaliczny stuk rosnący wraz z obrotami silnika. Po podłączeniu do komputera pojawiła się informacja uszkodzony wtryskiwacz cylindra pierwszego. Po wymianie i nowym zakodowaniu wtrysków błąd się nie pojawia lecz metaliczny stuk pozostał. Dodam ze silnik odpala i chodzi płynnie równo lecz jest ten metaliczny stuk również przy zmianie obrotów pracy silnika. Czy może ktoś pomoc, doradzić ?

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Zacząłbym od wyeliminowania problemu od strony koła pasowego.
Automatyczne połączenie postów:

tzn,sprawdzenia.

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Tutaj nie ma panów:) Trzeba zobaczyc czy się nie ,, rozwulkanizowało,,czyli odwarstwił gumowy rejon od metalowego,to widać,poza tym przyglądnąć się czy nie lata góra dół podczas pracy silnika.

Radek 36

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Mannheim
Tutaj nie ma panów:) Trzeba zobaczyc czy się nie ,, rozwulkanizowało,,czyli odwarstwił gumowy rejon od metalowego,to widać,poza tym przyglądnąć się czy nie lata góra dół podczas pracy silnika.
Ok dziękuje. Czyli koło pasowe może dawać metaliczny stuk jak by młotkiem uderzać o coś metalowego?

Radek 36

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Mannheim
Ok. Dziękuje za pomoc. Tak samo słyszałem ze może być koło zębate walka ssącego.

Do góry Bottom