• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault megane 2 kręci a nie pali

rawit1

Nowy
Punktów
0
Witam .Mam problem z moja renią. Na komputerze napis einspritzung defect , w tym czasie kreci ale nie pali ( pali na plaka ) . Po usunieciu błędu jakis czas wszystko działa normalnie . U mechanika po podlaczeniu do komputera pokazuje uszkodzony za kazdym razem inny wtrysk . Przy zapalaniu kopci na biało .

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Bledy i obserwacja parametrow podczas rozruchu. Moze bys tez łaskawie napisał jaki silnik, rok itd.

MonsieurEtudiante

Początkujący
Punktów
0
Sprawdz pompe wtryskową, ja mam ten sam silnik i rok i szukam teraz taniego warsztatu, który sprawdzi i zregeneruje moje wtryski, bo co gdzieś dzwonie to słyszę " uuu, nie podejmiemy sie tego". Nigdy więcej diesla, na pewno nie dci.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Faktycznie problelem moga byc wtryski, kup uzywany komplet z francuza, za ok 1200-1400 bez problemu dostaniesz. Plus wmiana (w 1,5 dci wymiana pompy to bajka) i dokladne czyszczenie ukladu paliwowego. Sam uzywam dwoch 1,5 dci, jezeli dbasz o jakosc paliwa i wymieniasz filtr nie nie rzadziej niz 15 tys km nie musisz sie przejmowac ze Twoje dci zdechnie w drodze.

Najpierw wykonaj jednak diagnostykem najprostrza mozesz wykonac sam sciagajac wezyki przelewowe i obserwujac ile paliwa wyplywa podczas krecenia. Paliwo moze sie wysaczac ale nie ma prawa wyplywac strumieniem. Za regeneracje wtryskow dasz ok 450 za sztuje na ori zaworze delphi, za pompe juz w granichac 9000 pln.

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
Sprawdz pompe wtryskową, ja mam ten sam silnik i rok i szukam teraz taniego warsztatu, który sprawdzi i zregeneruje moje wtryski, bo co gdzieś dzwonie to słyszę " uuu, nie podejmiemy sie tego". Nigdy więcej diesla, na pewno nie dci.
nie ze dci bo najgorsze nie sa , tylko omijac kazdego diesla na delphi w tym jest problem, bosch i siemens regeneruje sie bezproblemu

Do góry Bottom