• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Megane 96rok 1.6 LPG - Brak iskry na świecach

Bezradny00205

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Pomorze
Witam, mam problem z moim samochodem Renault Megane 1.6 96 rok LPG wczoraj wracając do domu nagle mi samochód zgasł a jak próbowałem go odpalić już nie mogłem... na początku myślałem że nie ma benzyny, ale jednak ona była. Więc sprawdziłem świece i niestety na żadnej z nich nie ma iskry... prąd dochodzi tylko do cewki a dalej go już nie ma...

Zna ktoś z państwa powód?

Bo aktualnie jestem bez samochodu...

Czekam na szybkie odpowiedzi

Dziękuje Serdecznie za pomoc!

Masakra

SuperMechanior
Punktów
19
Witam najszybciej bedzie u mechanika ale jak czujesz sie na siłach to do sprawdzenia czujnik wału rozrzad cewka komputer wiazki immo :) to na początek

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
a jak nie to mysle ze po diagnostyce będzie dobrze widać czy się wal kreci i inne pierdoly.moim zdaniem od tego się zaczyna coby nie wydawac niepotrzebnych pieniazkow na części jak się nie ma pojęcia z czym to się je.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Grzykeb wylaczyl by pompe paliwa, to raczej padniete cewki/padniety lub wypiety czujnik polozenia walu. Znajdziesz go nalaczeniu skrzyni z silnikiem, widoczny od gory. Sprawdz jego wtyczke.

Bezradny00205

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Pomorze
teraz iskra jest i nagle jej nie ma :( nie mam pojęcia już o co chodzi wymieniłem komputer pokładowy oraz czujnik położenia wału ale iskra jest i nagle jej nie ma i tak ciągle

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Na zegarach masz czerwona mala kontrolke, kropke. Jak miga szybko lub samochod nie reaguje na pilot centralnego zamka to zapewne masz problem z immo. Najlatwiej bedzie podlaczyc kompa i sprawdzic czy ecu czyli sterownik silnika jest zablokowany przez immo czy nie.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Wrzuć zdjęcie naklejki na słupku i napisów pod klapką kluczyka. Albo może wyślij na PW do mnie. W odpowiedzi Ci trochę podpowiem jak odpalić autko.

Do góry Bottom