• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nissan Primera P12 brak iskry

jarekk1999

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Radówek
Witam. Mam mały problem. Silnik 2.0 benzyna + lpg po małym remoncie odpalił na chwile po czym zgasł, włączyły się wentylatory i teraz nie ma iskry. Rozrząd był wymieniany przez poprzedniego właściciela ale każdy obstawiał wyciągnięty łańcuch więc wymieniłem go jeszcze raz i dalej lipa. Wymienione również czujniki położenia wału i wałka. Jedyne błedy to zaworu zmiennych faz rozrządu. Podmieniałem go, ale nawet jakby był popsuty to i tak powinien odpalić. Macie jakies pomysły? Mi już ich brakuje

Jeszcze się zastanawiam czy można jakoś bez oscyloskopu sprawdzić synchronizacje wału i wałka? Ewentualnie koło zmiennych faz rozrządu ale tam się nie ma co popsuć. Rozbierałem je i przemyłem. Do diagnostyki mam zwykłego elma i delphi. Z góry dzięki za wszystkie sugestie

jarekk1999

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Radówek
A można go jakoś sprawdzić? Też o nim pomyślałem i nawet go rozebrałem i przemyłem. Tam jest tylko taki trzpień który blokuje i wygląda na to, że działa normalnie. No dzięki za podpowiedź na weekend sprawdzę jeszcze raz.

jarekk1999

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Radówek
Rozebrałem jeszcze raz koło wariatora. Wygląda na sprawne. Co mogę jeszcze sprawdzić, gdzie ta iskra uciekła?

Do góry Bottom