• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nissan Primera 1.8 brak mocy - pomocy :/

MaluPomalu

Nowy
Punktów
0
Witam mam następujący problem w swoim samochodzie

Nissan Primera z silnikiem 1.8 116 km rok 99' -

od jakiegoś czasu mój samochód po odpaleniu ciężko wchodzi na obroty, kiedyś już rozgrzeje się pracuje równo i dobrze ale w tym momencie jeśli za bardzo go obciąże i dodam gazu gubi moc tak jakby się dusił lub nie dostawał czegoś dostatecznie dużo,
tak samo się dzieje na postoju przy odpalonym samochodzie, kiedy podejdę do maski i ręcznie pociągnę linkę gazu na maksa do góry w szybki sposób to samochód też zaczyna się dusić, kiedy zrobię to pomału to zyskam większe obroty, niż kiedy pociągnę szybko. Nie jestem w stanie przez to sprawnie wyprzedzać, przyspieszać itp. mechanik przeglądał mi wszystkie węże, łączenia itp. i niby stwierdził że z zewnątrz nie widać żadnego problemu... Ale nie mam teraz pieniędzy żeby po omacku szukać problemu.

Macie jakieś pomysły co to może być ?

Dodam tylko, że z kolegą rozbierałem przepustnice, i wszystkie rurki od powietrza, ale tam wszystko gra, poczyszczone i ładnie pracuje, uszczelki równo leżą.

MaluPomalu

Nowy
Punktów
0
Zrobiona, dawało błąd przepływomierza, ale po usunięciu już nie i mechanik mówił że w takim razie to nie on jak był wcześniej. Ale jest postęp bo wczoraj sam przeczyscilem druciki na przepływomierzu i mocy dosyć sporo wróciło, da się jeździć. Jednak dalej nie chce w pełni się rozwinąć, myślicie że po przeczyszczeniu przepływomierza, skoro wróciło trochę mocy to oznacza że jest on do wymiany ?

Do góry Bottom