• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault megane coupe, immobilizer? Problem z odpalaniem

cristiano88

Początkujący
Punktów
0
Witam, Panowie i Panie mam męczący problem :/ Próbując odpalić auto, silnik odpala ale za sekunde gaśnie. Udaje się odpalić dopiero za którymś razem z kolei gazując przy odpaleniu. Czy ktoś mniej więcej móglby mnie pokierować co robić w takiej sytuacji? Podejrzewam, że może przyczyna tkwi w immobilizerze ale to tylko podejrzenia :/

killer85

Modernsoft
Punktów
5
Miasto
łódź
weź to opisz konkretnie .. że niby co .. za którymś razem wreszcie odpala ... ??? immo to immo .. nie ma opcji żebyś odpalil ... czy bedziesz czy nie bedziesz deptal chodzi chwile gasnie .. to tak to objaw immo ale powtarzam nie ma opcji odpalic za któryms razem ... no chyba ze tak sciskasz kluczyk ze w stacyjce petla zaczyna czytac transponder ...

i pisz jakie autko jaki rocznik jaki piec .... niektóre wady sa juz do tego przypisane .. a poza tym to francuz tym samochodzikom przechodzi po paru dniach i znow je boli :p jak wiatr zawieje ..:)

cristiano88

Początkujący
Punktów
0
Jest to renault megane coupe 1.6 8v 1996 r. Za pierwszym, drugim czy trzecim razem odpali lecz za chwilę gaśnie, dopiero przykładowo za czwartym razem łapie obroty i silnik chodzi jak powinien i nie gaśnie. :p Dodam, że nieustannie, nawet po zgaszeniu silnika ruga mi czerwona kontrolka immobilizera na zegarach. :confused:

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Jeśli immo uszkodzone to mruga szybko i na pewno nie odpalisz. Jaki masz sterownik silnika?

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
sprawdź dokładnie aku,spadki napięć mogą powodować problemmy z immo.

killer85

Modernsoft
Punktów
5
Miasto
łódź
tam bedzie sterownik siemensa na tms. immo łatwo zrobic ... jedni kupuja emulator do wyłaczenia a drudzy zmieniaja wsad we fleszu

Do góry Bottom