• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault megane I coupe 1.6 8v + lpg 1996r, problem z odpalaniem na pb

cristiano88

Początkujący
Punktów
0
Witam

Mam problem z moim renault megane I coupe 1.6 8v + lpg 1996r. Otóż gdy jeżdzę na lpg i się zatrzymam i przerzucę na benzynę autko potrafi zgasnąć i gdy po dłuższym postoju autka ( parę godzin) chcę je uruchomić na benzynie nie chce odpalić. Tzn kręci wszystko ok itp tylko tak jakby nie pobiera benzyny bo i przyduszenie pedału gazu nic nie pomaga. Udaje się to dopiero po którymś z kolei przekręcaniu stacyjki. Dodam, że był trzy dni wcześniej wymieniany filt paliwa. Jeśli ktoś ma jakieś podejrzenia i rady to byłbym wdzięczny za pomoc.

P.s. sorry jeśli napisałem coś nie tak ale w tej kwestii jestem lajkiem. Pozdrawiam.

Dodam, że czasem ale nie zawsze po odpaleniu falują delikatnie obroty w granicach 500 a 1000.

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
197
Miasto
Lublin
to jak jesteś 'lajkiem' w tym temacie to zaprowadź auto do kogoś kto się zna na mechanice a nie samemu grzebać bo zapewne sam zmieniałeś ten filtr paliwa i coś poknociłeś.

cristiano88

Początkujący
Punktów
0
Sam nie wymieniałem. Wymieniał mechanik i wszystko było ok tylko następnego dnia zaczeło coś się chrzanić.

Do góry Bottom