• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

renault megane II - nie pali wcale

Punktów
0
Miasto
https://t.me/pump_upp
t.me
witam wszystkich bardzo serdecznie mam wielki problem .Ponieważ od dwóch tygodni jestem posiadaczem renault megane 2004 r 1,5 DCi sprowadzony z niemiec jak go oglądaliśmy palił odrazu kiedy doszło do finalizowania tranzakcji było wszystko ok. wróciłem nim do domu przejechałem jakieś 15 km . oblaliśmy auto;);) I na drugi dzień chciałem odpalić i nic wkładam kartę wciskam start a min wyskakuje komunikat ,,einspritzung defekt ''Wezwałem faceta który sprzedawał mi auto i próbował odpalić i nic nawet nie zakręcił .po odholowaniu do mechanika auto nadal tam jest opalili go przez kompa ale dalej nie mogą dojść co go boli . |Wiadomo jak po kupnie używanego auta kazałem wymienić rozrząd ,filtry i oleje ale dalej nie mogą go dopalić tłumaczą mi że blokuje go cały czas start myslałem że to tylko drobna usterka ale to zanosi się na coś powazniejszego może ktoś miał taki przypadek bardzo proszę o pomoc

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Sprawdź wtryski na przelew bo podejrzewam że twój mechanik nie dysponuje kompem i clipem:)

ObelixSP

SuperMechanior
Punktów
90
Miasto
Łódź
Ale co dokładnie się dzieje bo już niewiem czy ja mało kumaty czy ty tak kiepsko tłumaczysz.
silnik kręci a nie odpala???
Czy wkładasz karte wciskasz start i cisza, silnik nie kreci???

Konio

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
41
Miasto
Pow.Sztumski
Zobacz czy zapali na samostart lub plaka i napisz ,auto oddaj tam gdzie kompa ci zmieniali niech dalej myślą co jest bo kase wzieli:cool::eek:

ObelixSP

SuperMechanior
Punktów
90
Miasto
Łódź
Apropo 1,5 dci to gratuluje zakupu . najbardziej spiepszony silnik w Renault jaki wypuścili . (niech mnie ktoś poprawi jeśli sie myle).

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
to ja poprawie 1.5 sa kiepskie ale od 2005 rok sa poprawione wersje ktore maja wiecej koni 103,106 i nawet klin na wale pojawil sie dziwnym trafem a w poprzednich 1.5 nie bylo klina :) ogolnie te nowsze daja rade juz sa siemens'ie a nie delphi ktory juz jest mega porazka:)

ObelixSP

SuperMechanior
Punktów
90
Miasto
Łódź
A weś przestań .
Diesel w kturym nie przeregulujesz luzów zaworowych kuźwa:mad: , tylko cale szklanki trzeba wymieniać :eek: albo to kółko 1 częściowe na wałku rozrządu.
Udało ci sie kiedys odkrecic żeby się klin nie zcioł? bo ja ile razy odkrecałem to odrazu był kurs po nowe koło 2 cześciowe , kture juś się dało odkrecic bez strat.
1,5 dci mówie NIE:mad:

Konio

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
41
Miasto
Pow.Sztumski
Nie sa takie złe ,wtrysk Delphi nie był udany ,ale po regeneracji (1500 cztery wtryski) zawsze śmigają z małymi
wyjątkami bo coś tam jeszcze,a robiłem ich dużo w różnych renówkach.:D

S

S-LINE

w przyblizonym tlumaczeniu
"defekt ukladu wtryskowego" (niemcy maja przedziwne okreslenia jezeli chodzi o motoryzacje)

na sam poczatek jak pisze kolega wyzej komputer i to dobry...rozumiem ze wsiadasz do auta wkladasz karte i nic cisza i komunikat???

a jak oblewaliscie auto to czasem karta nie spadla lub np dziecko sie nia nie bawilo???

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Żarty żartami ale ja mam ten sam problem. Ściągnąłem takiego z drogi, klient jechał i nagle w czasie jazdy renia zgasla i mimo wielu prób nie odpalila. Defekt układu wtryskowego. Tester pokazał błąd związany z ukl. grzania swiec. Mam pytanie czy tam jest zew pompa wstępna czy wbudowana w pompę WC . Czytalem materiały o tym autku i brak jednoznaczej odpowiedzi. Zadzwonilem do Renault, podalem vin i podali cenę ok. 1100 zł. czyli jest ale fizycznie jej nie znalazłem. Jakieś podpowiedzi? W czasie rozruchu z poluzowanego przewodu za pompą slabo sika.

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Zadalem złe pytanie. Gdzie jest umieszczona zew. pompa elektryczna jeśli jest ? Tu wychodzi na to, że pompa wstępna jest mechaniczna i zabudowana we wtryskowej. Tylko dlaczego serwis po vin podał cenę jak za komplet z koszem? To mnie zmylilo. U mnie z kartą ok, zwalnia blokadę i w parametrach zezwolenie na start jest ale brak właściwego ciśnienia. Będę kopał po 16 grudnia bo leżę z temperaturą. Życzę wszystkim dużo zdrowia bo to ostatecznie najważniejsze.

Punktów
0
Mam podobny problem
Czy ktoś znalazł rozwiązanie
Przy biegu jałowym pojawia się ten błąd
EINSPRITZUNG DEFEKT i nie można osiągnąć więcej obrotów niż 2000

Do góry Bottom