Damianxxxking
Początkujący
- Punktów
- 0
Cześć wszystkim, zwracam się do was z problemem z moim scenikiem sprawa wygląda tak kiedy odpalę go i zostawię dopóki wszystko zimne działa bez problemu ale kiedy pochodzi tak z 30-40 min szarpie silnikiem aż do zgaśnięcia podczas jazdy dopóki trzymam pedał gazu w stałym położeniu auto jeździ bez problemów mogę że stałą prędkością robić kilometry ale podczas odpuszczenia zaczyna gasnąć póki nie nacisnę sprzęgła i trzymam gaz po kilku sekundach auto łapie ale kiedy już utracę prędkość i nacisnę sprzęgło gaśnie wtedy próbuje go odpalić i po kilku próbach łapie oczywiście nie zawsze bo czasem złapie od razu kiedy też po zgaśnięciu próbowałem gruszką napompować paliwa usłyszałem przez chwilę jak by syknięcie powietrza w niej ale to może na 2 naciśnięcia przy 7 powtórzeniach dodam że wcześniej filtr paliwa znajdujący się przy silniku był zasyfiony oczywiście został wymieniony czytając na różnych forach nie znalazłem konkretnego przypadku jak mój jedni podają że czujnik położenia wału chodź wydaje mi się że jak auto jedzie że stałą prędkością i nie gaśnie to odpada też gdzieś indziej czytałem że zawór regulacji ciśnienia paliwa szczerze mówiąc nie wiem czy w tych autach jest takie coś próbowałem otworzyć bak żeby sprawdzić filtrek paliwa na smoku ale chyba nigdy bak nie był otwierany bo nie da się odkręcić ale jeśli mieliście taki przypadek i może coś być z tym związane oczywiście postaram się go otworzyć z góry dziękuję za wszystkie rady